ΕΛΛΑΔΑ

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ


Αν η Μιτρόβιτσα αποτελέσει μέρος της Σερβίας, το Κόσοβο δεν θα είναι ευχαριστημένο μόνο με την Πρίστινα, αλλά θα ζητήσει την Ιστορική επανένωση με τα παλιά της εδάφη στα Σκόπια.

” Πιστεύω ότι η ανταλλαγή των εδαφών μεταξύ Κοσόβου και Σερβίας, θα άνοιγε το κουτί της Πανδώρας και θα συμπεριλάμβανε και τα Σκόπια!!!,” γράφει στην στήλη του ο Xhafet Haliti, αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου του Κοσόβου.

Ο Fazli Veliu από τον Σύλλογο των Βετεράνων NLA, ο οποίος πήρε μέρος στην συζήτηση, πρόσθεσε πως η αλλαγή των συνόρων στο Κόσοβο θα έφερνε αφάνταστες αλλαγές.

“Θα συμβούν και άλλες αλλαγές, τις οποίες τα Βαλκάνια και η Ευρώπη δεν μπορεί να φανταστεί. Δεν έχουμε κάτι να χάσουμε, παρά μόνο να κερδίσουμε. Θέλουμε τις περιοχές μας από το παρελθόν, έτσι ώστε να συμπεριληφθούμε όλοι σε μια μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια, ” είπε ο Veliu.

Από την άλλη πλευρά, ο Αλβανός ποιητής, Ismail Kadare , ανοιχτά αντιτίθεται στην διαίρεση του Κοσόβου, τις ανταλλαγές εδαφών και τα νέα σύνορα μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου. Υποστήριξε πως τέτοιες υποθέσεις για αλλαγές συνόρων είναι σαν και παίζουμε με την φωτιά για την αποσταθεροποίηση της περιοχής.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More