ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΠΗΡΕ;


Το ποσό της αμοιβής του τεχνικού συμβούλου (Χοσέ Αθεμπίγιο) για την πραγματοποιηθείσα...
εργασία είναι απολύτως εύλογο», σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Αυτό επισημαίνει σε έγγραφη απάντησή σε σχετικές (ξεχωριστές) ερωτήσεις που υπέβαλαν οι βουλευτές κκ. Μ. Βαρβιτσιώτης (ΝΔ),Γ. Κοντογιάννης (ΔΗΣΥ) και Κ. Βελόπουλος (ΛΑΟΣ) σχετικά με την αμοιβή ύψους 180.000 ευρώ που έλαβε ο κ. Αθεμπίγιο για την μελέτη αξιοποίησης του Ελληνικού.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κ. Παπακωνσταντίνου, στην σύμβαση ορίζονται τα παραδοτέα του έργου και η αμοιβή της εταιρείας «Barcelona Strategic Urban Systems», στην οποία συμμετείχε μέχρι πρόσφατα ο κ. Αθεμπίγιο, συνολικού ύψους 180.000 ευρώ. Και όπως σημειώνει «στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται όλα τα κόστη και οι δαπάνες της εταιρείας, καθώς και οι δαπάνες για τα απαιτούμενα ταξίδια και διαμονή των μελετητών», τονίζοντας ότι «ο κ. Αθεμπίγιο δεν λαμβάνει καμία περαιτέρω αμοιβή σε προσωπική βάση».

Παραπέμποντας στην ελληνική νομοθεσία, ο υπουργός Περιβάλλοντος τονίζει ότι: «Με βάση τα προβλεπόμενα στην ελληνική νομοθεσία, μια πολεοδομική μελέτη χωρίς προσδιορισμό κτιρίων ανέρχεται σε 280.000 ευρώ ανά στρέμμα, δηλαδή σε 1,7 εκ. ευρώ». «Η προμελέτη μιας τέτοιας μελέτης θα ανήρχετο στο 30% αυτού του ποσού, δηλαδή, 510.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Είναι συνεπώς προφανές ότι το ποσό της αμοιβής του Τεχνικού Συμβούλου για την πραγματοποιηθείσα εργασία είναι απολύτως εύλογο», εκτιμά ο κ. Παπακωνσταντίνου.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More