ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΗΞΕΡΑΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΝ


Η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη με δισέλιδη επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο ανακοίνωσε ότι ...
παραιτείται από την ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος και ανεξαρτητοποιείται.
Μετά και την επιστολή των 6, που αποτελείται από τους Γιώργου Θωμά, Βαγγέλη Μαλέσιο, Στέφανο Μανίκα, Δημήτρη Μπατζελή, Γιάννη Νικολάου και Μηνά Σταυρακάκη, με την οποία ζητούν εκλογές και παραίτηση Παπανδρέου, ο Γιώργος Παπανδρέου δέχεται εισηγήσεις να καταγγείλει σενάριο αποστασίας, σε μια προσπάθεια να σταματήσει το φυλλορόισμα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Το Μέγαρο Μαξίμου, θορυβημένο από την αντίδραση του διεθνούς και του ελληνικού Τύπου, συγκάλεσε για το απόγευμα έκτακτη κυβερνητική επιτροπή.
Στην επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής και τον πρωθυπουργό, η Μιλένα Αποστολάκη αναφέρει ότι "είναι ανεπίτρεπτο να χρησιμοποιούνται οι θεσμοί ως εργαλεία, προκειμένου να επιδιωχθούν σκοπιμότητες".
Σημειώνει ότι ψήφισε σειρά νομοσχεδίων, "γνωρίζοντας ότι δεν εκφράζω τη βούληση των πολιτών που με εξέλεξαν, αξιολογώντας ως πρώτιστο καθήκον μου την αποφυγή της χρεοκοπίας και της επακόλουθης στάσης πληρωμών" και προσθέτει ότι "τούτη τη στιγμή εκπροσωπώντας ως βουλευτής σύμφωνα με το σύνταγμα το έθνος έχω χρέος να αντισταθώ σε αυτή τη λαθεμένη πολιτική επιλογή που διχάζει, επιχειρώντας ανεπίτρεπτα να υποκαταστήσει τη λαϊκή εντολή και την ίδια στιγμή την βιωσιμότητα της χώρας".
Παράλληλα, χαρακτηρίζει ανεπιτυχείς τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την έξοδο από την κρίση, υποστηρίζοντας ότι "οι στόχοι του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος δεν επιτυγχάνονται", καθώς και ότι η "νομοθετική υπερπαραγωγή αδυνατεί να μετουσιωθεί στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις".
Δικαιολογεί την απόφασή της να μην παραδώσει τη βουλευτική της έδρα γράφοντας πως "οι στιγμές είναι χρήσιμες και οι πολίτες έχουν ανάγκη να εκπροσωπούνται από βουλευτές που εξέλεξαν".
Η Μιλένα Αποστολάκη εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 2000 και ανέλαβε χαρτοφυλάκιο υφυπουργού Ανάπτυξης στην κυβέρνηση που σχηματίστηκε υπό τον Κώστα Σημίτη.
ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΜΙΛΕΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΟΤΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ. ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ.ΑΚΟΜΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΜΕ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΟΤΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ,ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,ΟΣΟ ΓΙΑΥΤΟ ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ,Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΗΞΕΡΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Η ΜΙΛΕΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ "είναι ανεπίτρεπτο να χρησιμοποιούνται οι θεσμοί ως εργαλεία, προκειμένου να επιδιωχθούν σκοπιμότητες".0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More