ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ


ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Σήμερα τιμούμε και γιορτάζουμε με υπερηφάνεια την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, την επέτειο που αποτελεί σταθμό στην πορεία του Ελληνικού Έθνους.
Η σημερινή επέτειος μας θυμίζει την καθολική αντίσταση του ελληνισμού απέναντι στον κατακτητή. Οι αγωνιστές εκείνης της εποχής απέδειξαν έμπρακτα τη σημασία των όρων της φιλοπατρίας, της αυταπάρνησης και του ηρωισμού. Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα ευγνωμοσύνης για αυτούς που πολέμησαν για την πατρίδα μας, για αυτούς που απέδειξαν τη δύναμη της ελληνικής πίστης στα ιδανικά της ελευθερίας και θυσιάστηκαν για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι.

Επίκαιρο όσο ποτέ το μήνυμα του ΄΄ ΌΧΙ΄΄ .Σε μια περίοδο που η χώρα μας δοκιμάζεται, οφείλουμε να αντισταθούμε σε όποιον ισοπεδώνει την εθνική μας ταυτότητα, την ιστορία μας, τις εθνικές μας αξίες, τα όνειρα και τις ελπίδες μας. Οι δημιουργικές δυνάμεις της πατρίδας μας, πρέπει με ομοψυχία, αλληλεγγύη και συλλογικό όραμα για αλλαγή και πρόοδο να ΄΄ παλέψουν΄΄ και να προβάλουν το μήνυμα της εθνικής ανεξαρτησίας.

Η Ελλάδα δικαιούται να είναι υπερήφανη και δυνατή και αυτή η ένδοξη σελίδα της ιστορίας μας ας αποτελέσει οδηγό για τη διασφάλιση του τόπου μας, για τη διασφάλιση της ταυτότητας του έθνους μας. Ας εμπνευστούμε από τα μηνύματα των προγόνων μας, ας θωρακιστούμε απέναντι στις σημερινές μορφές χειραγώγησης και καταπίεσης και ας υψώσουμε την ελληνική σημαία, αποδίδοντας έτσι τον ελάχιστο φόρο τιμής στους πρωταγωνιστές του έπους του ’40.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More