ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΤΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ


Γράφει : ο Θεόφιλος Αιγινήτης*

Στη Γερμανική κατοχή που βρισκόταν η Ελλάδα πριν από εξήντα πέντε χρόνια, οι τότε σαλταδόροι κάνανε ντου στα γερμανικά φορτηγά αυτοκίνητα να κλέψουν καμιά κουραμάνα, μπουκάρανε στα σπίτια μας, από πείνα και ανέχεια για να αρπάξουνε καμιά μπουγάδα ή καμιά κότα απ’ το κοτέτσι.

Οι σύγχρονοι όμως σαλταδόροι στη νέα Γερμανική κατοχή αλλάξανε μεθόδους και όπως προτρέπει με έμφαση τους συναδέλφους του ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως κ.Ευάγγελος Βενιζέλος και υπουργός των οικονομικών, να κάνουνε ένα ντου στα νοικοκυριά μας μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ για να αρπάξουν τα υπόλοιπα των μισθών και των συντάξεών μας για να πάμε μπροστά.

Μα αυτός ο πανέξυπνος συνταγματολόγος όπως μας τον πλασάρει η Πασοκική προπαγάνδα και οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι, δεν ντράπηκε να χρησιμοποιήσει τον όρο που χρησιμοποιούν σήμερα οι κακοποιοί;

Όμως «γλώσσα λανθάνουσα την αλήθεια λέγει». Ίσως, λέω ίσως, να έχει το γνώθι σ’ αυτόν.

Θα αντελήφθη φαίνεται πως μια ενέργεια σαν αυτή της επιβολής της έκτακτης εισφοράς που θα εισπραχθεί μέσα από τουςλογαριασμούς της ΔΕΗ, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα πραγματικό ντου στα σπίτια όλων των πολιτών της χώρας, πλούσιων και φτωχών που στέκονται ανήμποροι να αντιδράσουν μετά την υφαρπαγή της ψήφου τους με απατηλές υποσχέσεις.

Αποκαλούν σοσιαλιστική ισότητα, την οριζόντια και εξουθενωτική φορολογία που έχουν επιβάλλει σε φτωχούς και πλούσιους.

Έχεις δεν έχεις δουλειά, έχεις βάλει λουκέτο στο μαγαζί σου, χρωστάς στην τράπεζα το δάνειο για να βάλεις την οικογένειά σου κάτω από κεραμίδι και με το ζόρι καταφέρνεις να ζήσεις στοιχειωδώς, δεν τους νοιάζει.

Αποκάλεσαν εισφορά αυτό το χαράτσι για να σωθεί η χώρα.

Και ποιός έφερε μωρέ σ’ αυτό το χάλι τη χώρα;

Εμείς οι απλοί πολίτες που με περίσσιο θράσος ο έτερος υπέρβαρος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε πως μαζί τα φάγαμε;

Δεν μπορώ να καταλάβω όμως πως δυο χρόνια τώρα πέφτει το ένα χαράτσι μετά το άλλο και από κει που χρωστάγαμε ας πούμε δέκα δραχμές τώρα χρωστάμε δώδεκα; Πως διάολο έγινε αυτό θαύμα να πληρώνουμε δυο χρόνια κι αντί το χρέος να λιγοστεύει αυτό να αβγατίζει;

Γιατί δε γίνεται το ίδιο θαύμα, να βγάζουμε λεφτά από την τσέπη μας κι αντί να λιγοστεύουν, αυτά να αυγατίζουν ;

Αυτό θα έλεγα πως είναι το σούπερ θαύμα, αλλά τέτοια θαύματα μόνο οι πολιτικοί μας είναι ικανοί να κάνουν και ιδιαίτερα αυτοί του Πασόκ.

Θυμόσαστε το θαύμα που έκανε ο αρχηγός του που μας έλεγε λεφτά υπάρχουν και τα εξαφάνισε ως δια μαγείας και μας έβαλε στο ΔΝΤ; Έχει πάρει μέχρι τώρα πολλά δις δανικά για να σώσει την Ελλάδα, τα εξαφανίζει και μας λέει πάλι και πάλι πως χρειάζονται κι άλλα για να μπορεί να πληρώσει τις συντάξεις και τους μισθούςμας.

Το τραγικό όμως είναι, πως στο ντου εμείς ρισκάρουμε και οι κλεπταποδόχοι όπως φαίνεται αρπάζουν τη μερίδα του λέοντος από τη λεία που απέφερε το ντου.

Πολύ ορθά τους είπε ένας μαθητής του Λυκείου στη «μικρή βουλή» πως άλλο είναι να τρώς καρβέλια και άλλο να γλείφεις τα ψίχουλα.

Μπράβο ψυχούλα μου για την τόλμη σου να τους ξεβρακώσεις.

* ο Θεόφιλος Αιγινήτης είναι Ζωγράφος -Συγγραφέας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More