ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ......ΚΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ


Τον αδερφό του και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, «καρφώνει» ο Νίκος Παπανδρέου, με άρθρο του στο περιοδικό «Οικονομική Επιθεώρηση». Ο άνθρωπος, που επί σειρά μηνών, συμβουλεύει τον πρωθυπουργό και ο οποίος, με τη σειρά του τον εμπιστεύεται όσο κανέναν άλλο στο ΠΑΣΟΚ, έρχεται να «ανατρέψει» την πολιτική που έχει επιλέξει να εφαρμόσει ο αδερφός του.

Σε ένα σημείο του άρθρου του, ο Νίκος Παπανδρέου σημειώνει ότι «η λιτότητα δεν φέρνει την άνοιξη, δεν χρειάζεται να είναι κανείς νομπελίστας στα οικονομικά για να το καταλάβει». Μία παρατήρηση, που θα έπρεπε να την είχε μεταφέρει στον πρωθυπουργό… Αν δεν το έχει κάνει, ας στείλει κάποιος ένα αντίγραφο του άρθρου του Νίκου Παπανδέου στο γραφείο του πρωθυπουργού. Σχετικά με την σκληρή πολιτική, που ακολουθεί η κυβέρνηση, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι δεν είναι «επιλογή ΠΑΣΟΚ, αλλά επιβάλλεται από το διεθνές σύστημα».

Σε άλλο σημείο του άρθρου του, επισημαίνεται και ο «σκοτεινός» ρόλος του ΔΝΤ: «Εδώ και τριάντα περίπου χρόνια, είναι γνωστό το πρόγραμμα λιτότητας, που επιβάλλει το ΔΝΤ, σε όσες χώρες αναγκάζονται να πάνε σε αυτό για να μην χρεοκοπήσουν», ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα λιτότητας είναι απαισιόδοξος… Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι, αν δεν ακολουθηθεί ένα σκληρό πρόγραμμα, «η Ελλάδα εγκαταλείπεται στην τύχη της. Δηλαδή πτώχευση!» Μήνυμα ελήφθη. Μέτρα ή πτώχευση… Το χειρότερο σενάριο μπορούμε να το φανταστούμε μόνοι μας: Και μέτρα και πτώχευση…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More