ΕΛΛΑΔΑ

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ;


Η Ένωση χρειάζεται μια κοινή κυβέρνηση για την αποφυγή μελλοντικών οικονομικών κρίσεων, δήλωσε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, σε συνέντευξή του στο Der Spiegel και απηύθυνε έκκληση να δημιουργηθούν οι «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης»!

«Η σημερινή κρίση καθιστά αμείλικτα σαφές ότι δεν μπορούμε να έχουμε μια κοινή νομισματική ζώνη, χωρίς μια κοινή δημοσιονομική, οικονομική και κοινωνική πολιτική», τόνισε ο Σρέντερ. Και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να απαρνηθούμε την εθνική κυριαρχία. Από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα πρέπει να κάνουμε μια κυβέρνηση, η οποία θα εποπτεύεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Και αυτό σημαίνει τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Η Γερμανία και η Γαλλία έχουν στείλει ένα ισχυρό μήνυμα με το σχέδιο για μια ευρωπαϊκή οικονομική κυβέρνηση, αν βέβαια το εννοούν σοβαρά και θα έχει και την κατάλληλη αρχή, όπως ένας Ευρωπαίος υπουργός οικονομικών».

«Αυτός είναι ο σωστός δρόμος προς τα εμπρός και η προϋπόθεση για τη σωστή χρηματοδότηση , τα ευρωομόλογα», δήλωσε και συνέχισε το σκεπτικό του λέγοντας,πως τότε θα «είναι μια τεράστια αγορά ομολόγων και οι κερδοσκόποι δεν θα έχουν πλέον ελπίδες να την διαλύσουν». Για να ξεκινήσουν αυτές τις αλλαγές, ο Σρέντερ είπε ότι τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να συνάψουν μια νέα συνθήκη που θα αντικαταστήσει εκείνη της Λισαβόνας, η οποία σήμερα λειτουργεί ως θεσμικό πλαίσιο της Ένωσης.

Μάλιστα, κατηγόρησε την Μεγάλη Βρετανία, ως το μόνο «αγκάθι» σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και είπε σχετικώς : «Η Μεγάλη Βρετανία προκαλεί τα μεγαλύτερα προβλήματα. Δεν είναι στο ευρώ, αλλά οι Βρετανοί, θέλουν πάντα να συμμετέχουν όταν πρόκειται για το σχεδιασμό ενός ευρωπαϊκού οικονομικού χώρου. Και αυτό δεν λειτουργεί».

Δηλαδή όλοι οι άλλοι, πρώην Καγκελάριε, αυτό θέλουμε; Και ποιος θα κυβερνά αυτές της «Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης» που οραματίζεστε; Εσείς και οι Γάλλοι; Βρε για δες εμμονή που την έχουν να μας κυβερνήσουν όλους τους Ευρωπαίους εδώ και 70 χρόνια, μια με πάντσερ και στούκας και την άλλη με μνημόνια και ομόλογα! Πάλι καλά που … το μόνο «αγκάθι» είναι οι Βρετανοί δηλαδή, γιατί αν καταλάβαμε καλά με όλους …. τους άλλους συμφωνείτε! Τώρα εξηγούνται όλα!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More