ΕΛΛΑΔΑ

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ


Νέα επιθετική δήλωση από τον υπουργό Οικονομίας και αντικαγκελάριο της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ.

Ο Ρέσλερ δεν αποκλείει πλέον μία συντεταγμένη πτώχευση της Ελλάδας προκειμένου να διασωθεί το ευρώ. «Προκειμένου να σταθεροποιηθεί το ευρώ, δεν πρέπει να υπάρχει πλέον ακόμη και βραχυπρόθεσμα καμία απαγόρευση σκέψεων», υποστηρίζει ο κ. Ρέσλερ σε άρθρο που φιλοξενεί η εφημερίδα ‘Die Welt‘ στην σημερινή έκδοση της.

«Δεν μπορεί να υπάρχουν πλέον ταμπού. Αυτό συμπεριλαμβάνει αν είναι απαραίτητο μια ομαλή χρεοκοπία της Ελλάδας αν τα κατάλληλα εργαλεία είναι διαθέσιμα» αναφέρει ο Ρέσλερ στο άρθρο του στην Die Welt.

Ο κ. Ρέσλερ ζητά να καταστεί εφικτή η συντεταγμένη πτώχευση ως έσχατο βήμα. Στόχος ενός τέτοιου βήματος είναι «να αποκατασταθεί η λειτουργικότητα του πληττόμενου κράτους, ενδεχομένως και μέσω της περιοδικής περιστολής κυριαρχικών δικαιωμάτων», γράφει ο κ. Ρέσλερ. Στη διαδικασία αυτή κατά τον υπουργό θα πρέπει να υπάρχει και «ουσιαστική συμμετοχή» των ιδιωτών πιστωτών.

Παράλληλα απαίτησε αυτόματες κυρώσεις να επιβάλλονται σε βαθιά υπερχρεωμένες χώρες, οι οποίες απέτυχαν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

"Εάν υπάρχουν παραβιάσεις των κανόνων, πρέπει να υπάρχουν αυστηρές απαιτήσεις ... και αν υπάρχουν παραβιάσεις συνέχισε, η ανάκληση των δικαιωμάτων ψήφου για ένα χρόνο στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ δεν πρέπει να αποτελεί ταμπού." πρόσθεσε ο Ρέσλερ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More