ΕΛΛΑΔΑ

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ


Οι Κύπριοι ελπίζουν ότι την ερχόμενη Δευτέρα,το γεωτρύπανο της Noble Energy θα αρχίσει δουλειά.Πάντα υπό την προστασία των ισραηλινών.

Στο οικόπεδο 12 «Αφροδίτη» στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, πάνω από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου τα οποία θα ερευνήσει, βρίσκεται η πλατφόρμα «Όμηρος» της αμερικανικής εταιρείας Noble Energy (Noble Homer Ferrington).

Έχει ήδη αρχίσει η μεταφορά, με ελικόπτερο, του επιστημονικού προσωπικού της Noble Energy, από το ελικοδρόμιο που έχει στηθεί στο χώρο του λιμανιού της Λεμεσού. Συνολικά 56 άτομα θα στελεχώνουν την πλατφόρμα, και θα εργάζονται σε μηνιαίες βάρδιες.

Οι πρώτες μελέτες των ειδικών της αμερικανικής εταιρείας θα αφορούν στον καθορισμό του σημείου όπου θα τρυπήσει το γεωτρύπανο της Noble Energy. Αρχικά θα γεμίσουν οι δεξαμενές της πλατφόρμας με νερό, προκειμένου να σταθεροποιηθεί στη θάλασσα, με τη βοήθεια και του πλοίου που τη συνοδεύει. Η μεταφορά του προσωπικού αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τη Δευτέρα.

Σε πρώτο στάδιο το γεωτρύπανο θα τρυπήσει στην «Αφροδίτη» σε βάθος 1700 μέτρων.

Τα επόμενα 24ωρα, εξάλλου, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Δημοκρατίας αναμένεται να εκδώσουν ανακοίνωση προς ναυτιλλόμενους, με την οποία θα γνωστοποιούν την έναρξη της γεώτρησης, και θα καλούν όσους ασχολούνται με τη ναυσιπλοΐα να μην πλησιάζουν σε ακτίνα πέντε ναυτικών μιλίων γύρω από το γεωτρύπανο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More