ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

ΞΑΝΑ ΤΑ ΙΔΙΑ


Πέρασαν οι κ.κΔένδιας,Σανιδάς,Καστανίδης,Κατσιρώδης κλπ κλπ.
Τώρα ήρθε η σειρά του έμπειρου πολιτικού κ.Μ.Παπαιωάννου..
Οι χθεσινές ανακοινώσεις είναι γνωστές,έχουν αναπαραχθεί απ΄το σύνολο του ηλεκτρονικού Τύπου και δεν θα τις επαναλάβουμε.

Επειδή ήδη άλλες μεγάλες ..."δημοκρατικές χώρες" (όπως η Κίνα,το Αφγανιστάν,το Ιράν,η Αίγυπτος κ.α.) προσπάθησαν νωρίτερα απ΄τη δική μας να...
εφαρμόσουν παρόμοιους νόμους και τα βρήκαν σκούρα, θα προχωρήσουμε σε ορισμένες επισημάνσεις ώστε να βοηθήσουμε το έργο της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής:

1) Όταν ένα μπλογκ γράφεται στα Ελληνικά δεν σημαίνει πως γράφεται στην Ελλάδα.
Οι Ελληνικοί νόμοι δεν έχουν ..διαπλανητική ισχή -εξ όσων γνωρίζουμε- άρα και οποιαδήποτε νομοθεσία για τα μπλογκς που ανήκουν σε πλατφόρμες με έδρα τις ΗΠΑ όπως η blogger ή η wordpress είναι κενό γράμμα.Mπορεί για παράδειγμα το Greece Salonika να γράφεται απ΄την Ελλάδα μπορεί όμως να γράφεται και απ΄την Παταγονία ή τη Γουαδελούπη.
Αν ένας blogger είναι έμπειρος μπορεί να καλύψει τα ίχνη του.Δύσκολα μεν,μπορεί δε..

2) Το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο είναι αρκούντως επαρκές και καλύπτει σοβαρά αδικήματα που διαπράττονται στο διαδίκτυο άσχετα με τα παράπονα που εκφράζει κατά καιρούς η διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. ή η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου Επικοινωνιών και αποσκοπούν -κατά τη γνώμη μας- απλώς στη στοιχειώδη νομική κάλυψη του εύκολου κατά τ'άλλα έργου του εντοπισμού των περισσοτέρων χρηστών ή διαχειριστών site ή blog μέσω ταυτοποίησης των ip's.

3)Πρώτοι εμείς οι παλιοί Έλληνες bloggers θα ενθαρύνουμε οποιαδήποτε καλόπιστη προσπάθεια να ελεχθούν όλοι εκείνοι που παρεισφρύουν στο χώρο που έντιμα υπηρετούμε και -όντως- ως κουκουλοφόροι τελούν αδικήματα ποινικού χαρακτήρα σπιλώνοντας υπολήψεις και καθυβρίζοντας δημόσια πρόσωπα λειτουργώντας σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ατιμωρησίας.
Σε λίγες μέρες ξεκινά ο πέμπτος χρόνος λειτουργίας του Greece Salonika και -ως το παλιότερο ενημερωτικό blog της Β.Ελλάδας- είναι αλήθεια πως τα μάτια μας έχουν δει πολλά.Μάλιστα ακόμη και 'μεις έχουμε πέσει θύματα κάποιων επιτηδείων πριν μερικά χρόνια και χρειάστηκε η βοήθεια των αρχών για να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.
Δυστυχώς όμως οι χθεσινές κυβερνητικές εξαγγελίες δεν πείθουν πως αποσκοπούν σε μια πιο εύρυθμη λειτουργία του χώρου αλλά περισσότερο μοιάζουν σαν προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτησης των ελεύθερων φωνών εν όψει του δύσκολου χειμώνα που πλησιάζει..

4)Για να μην αρχίσουν οι εξαγγελλίες του κ.Παπαιωάννου να θυμίζουν τον αείμνηστο Δ.Μαρούδα που απειλούσε να καταρρίψει τους ..δορυφόρους που θα πετούν πάνω απ΄την Ελλάδα να υπενθυμίσουμε πως κανένας νόμος δεν θα μπορεί να αποτρέψει τον οποιονδήποτε ανεγκέφαλο ή εγκάθετο να μπει σε ένα ίντερνετ καφέ να δημιουργήσει ένα μπλογκ σε 2' και να αναρτήσει οποιαδήποτε βλακεία του κατέβει στο κεφάλι.Κα-νέ-νας.

5)Η πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης θα έχει νόημα και θα στηριχθεί απ΄την πλειοψηφία των μπλόγκερς μόνο αν αποδείξει πως σκοπός της είναι να βοηθά στη γρηγορότερη και ασφαλέστερη αποκάλυψη πραγματικών υπόπτων
και θα είναι κινούμενη προς την ορθή κατεύθυνση μόνο εφόσον συνοδευτεί από αυστηρά εχέγγυα μη περιορισμού της ελευθερίας της έκφραση.

και το κυριότερο

6)Η Google στην οποία ανήκουν όλα τα μπλογκς με κατάληξη blogspot.com με βάση την αμερικανική νομοθεσία, επιτρέπει την άρση του απορρήτου της επικοινωνίας μόνο για περιπτώσεις που τελείται μέσω του Διαδικτύου το αδίκημα της απειλής κατά της ζωής.'Oχι για περιπτώσεις συκοφαντικής δυσφήμισης,διασποράς ψευδών ειδήσεων και άλλων πλημμελημάτων του Ελληνικού ποινικού κώδικα..

Σοβαρευθείτε λοιπόν εκεί στην κυβέρνηση και αν δεν κατανοείτε τι εστί διαδίκτυο ή ιστολόγιο κλπ ζητείστε τη βοήθεια των πραγματικών ειδικών, των ..εγγονιών σας.
Οι bloggers που κινούνται σε νόμιμα πλαίσια δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.
keep blogging

Σ.Αντωνιάδης,
main administrator Greece Salonika.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More