ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΚΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ


Έσοδα περίπου 15 δισ. ευρώ σε διάστημα 20ετίας μπορεί η Ελλάδα να αποκομίσει από τους υδρογονάνθρακες, σύμφωνα με τις πλέον μετριοπαθείς εκτιμήσεις, ανέφερε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Εξερχόμενος από το υπουργικό, όπου και παρουσίασε το ενεργειακό πολυνομοσχέδιο, ο κ. Μανιάτης υποστήριξε ότι εφόσον τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, σε ένα χρόνο θα προκύψει σαφής εικόνα για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή που εκτείνεται από το Ιόνιο μέχρι νότια της Κρήτης.

Μετά την καταγραφή των κοιτασμάτων, ακολουθεί η δεύτερη φάση της επιχείρησης, δηλαδή το γεωτρύπανο.

Δημόσιος Φορέας θα αναλάβει την επιχείρηση
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, συζητήθηκε η μορφή και η σύνθεση του Δημόσιου Φορέα, που θα αναλάβει τη λειτουργία της επιχείρησης.
Με βάση τον μέχρι στιγμής σχεδιασμό, τον έλεγχο του φορέα θα αναλάβει επταμελής διοίκηση. Τα τρία μέλη θα προέρχονται από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και τα τέσσερα θα ορίζονται από τον υπουργό Περιβάλλοντος. Συνολικά, το προσωπικό του φορέα δεν θα ξεπερνά τα 20 άτομα.

Ενδιαφέρον από τρεις εταιρείες
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις εταιρείες, με ξεχωριστή παρουσία παγκοσμίως έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για το σχέδιο και τον κ. Μανιάτη να διαβεβαιώνει ότι κάθε απόφαση θα έρχεται στη Βουλή προς έγκριση.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More