ΕΛΛΑΔΑ

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ


Του Κώστα Τζεβελέκου

Η πρόσφατη συνέντευξη του Ελληνοαμερικανού κ. Κρις Σπύρου για τη λειτουργία του ναού της Αγίας του Θεού Σοφίας στη Κωνσταντινούπολη κινητοποίησε την επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της αμερικανικής βουλής.

Ο κ. Σπύρου είχε ενημερώσει νωρίτερα την συγκεκριμένη επιτροπή για την προκλητική διάκριση της Τουρκίας εναντίον της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας .

Τα συγκλονιστικά στοιχεία τα οποία είχε καταθέσει ο κ. Κρίς Σπύρου αποδείκνυαν ότι οι Τούρκοι έχουν μετατρέψει την Αγία Σοφία σε λαϊκό παζάρι όπου πουλούσαν μέσα στον ιερό χώρο εκτός των άλλων και είδη υγιεινής. Βέβαια δεν συζητάμε για τη πασαρέλα των μοντέλων που έκαναν μέσα στο ναό.

Η επιτροπή έχοντας αυτές τις προκλητικές παραβιάσεις απάντησε άμεσα και δυναμικά . Ενέκρινε σχεδόν ομόφωνο ψήφισμα ( 43 ψήφους υπέρ και μόνο μία ψήφος κατά) όπου ζητά από την Τουρκία να σεβαστεί τη χριστιανική κληρονομιά και τους χώρους λατρείας.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση του ΑΠΕ: « Οι Αμερικανοί βουλευτές καλούν την Άγκυρα να τερματίσει τις θρησκευτικές διακρίσεις και τους περιορισμούς στην άσκηση του θρησκευτικού δικαιώματος στις εκκλησίες και στην εκπαίδευση, ζητώντας παράλληλα την επιστροφή εκκλησιαστικής περιουσίας στους δικαιούχους της.”

Η έγκριση του ψηφίσματος αναμένεται να εγκριθεί από την ολομέλεια της αμερικανικής βουλής. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας συνεργάσθηκαν ο ρεπουμπλικάνος βουλευτής Ed Royce και ο δημοκρατικός Howard Berman .

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More