ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Ο ΦΡΑΧΤΗΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ


Η Τουρκική πλευρά θα αποφασίσει τελικά, για την τύχη του πολυδιαφημισμένου, «φράκτη του Έβρου»;

Αυτό, τουλάχιστον, συνάγεται από τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι το έργο καθυστερεί σημαντικά μετά από παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών, τα αρμόδια στελέχη του οποίου μήνυσαν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι δεν ξεκινάει τίποτα, εάν πρώτα δεν συμφωνήσει η Τουρκική πλευρά! Κάτι βέβαια που -όπως λένε αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας- είναι αμφίβολο, αφού ο φράκτης θα θέσει την Τουρκία ενώπιον των ευθυνών της, στην μαζική διέλευση παράνομων μεταναστών προς την χώρα μας.

Από πλευράς Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει γίνει η σχετική μελέτη κατασκευής σε συνεργασία με τον Στρατό και προϋπολογίστηκε ποσό περίπου επτά εκατομμυρίων ευρώ στο οποίο θα συνεισφέρει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά την αρχική αρνητική στάση της αρμόδιας Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλιας Μάλστρομ.

Τώρα όμως ο Χρήστος Παπουτσής φαίνεται ότι θα χρεωθεί την αναβολή ή πιθανόν και την ματαίωση του έργου αυτού, εξ αιτίας της διάθεσης της Κυβέρνησης να διαπραγματευτεί με την Τουρκική πλευρά το συγκεκριμένο θέμα. Όταν μάλιστα από τους υπηρεσιακούς παράγοντες η κατασκευή του φράκτη έχει χαρακτηριστεί ως «σπουδαίο όπλο» στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης από τα χερσαία Ελληνοτουρκικά σύνορα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More