ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ;


Απαξιωτικός απέναντι στους Ποντίους και συγκεκριμένα απέναντι στον...
Πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γεώργιο Παρχαρίδη, εμφανίστηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης με αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση της Ποντιακής κοινότητας.


Οι δυο άντρες «διασταυρώθηκαν» σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης όπου ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Παρχαρίδης, του εξέφρασε το παράπονο του, γιατί δεν παραβρέθηκε - παρότι προσεκλήθη- στην εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στην πλατεία της Αγίας Σοφίας, στην οποία έδωσαν το παρόν περισσότεροι από 10.000 Πόντιοι της πόλης.

«Δεν συμμετέχω σε διασπαστικές κινήσεις», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σε ιδιαίτερα απαξιωτικό ύφος.

Πρέπει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες ο Γ. Μπουτάρης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη είχε δηλώσει ότι αισθάνεται «ιδιαίτερη τιμή που η Θεσσαλονίκη είναι γενέτειρα του Κεμάλ Ατατούρκ».

Η επίσκεψη Μπουτάρη στην Κωνσταντινούπολη και οι δηλώσεις του για τον Κεμάλ Ατατούρκ προκάλεσαν την έντονη αντίδραση εκπροσώπων Ποντιακών Σωματείων, μιας και συνέπεσαν με την 97η επέτειο της Γενοκτονίας αυτού του σημαντικού τμήματος του ελληνισμού από την Τουρκία.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More