ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ


Ο Γέροντας Παΐσιος υπήρξε ένας αγιορίτης μοναχός που εκοιμήθη το 1993 και μπόρεσε να μαζέψει γύρω του, χωρίς να το προσπαθήσει, πλήθος χριστιανών που εύρισκαν γαλήνη στα λόγια και τις γενικότερες νουθεσίες του.
Ο γέροντας, κατά πολλούς είχε το προορατικό χάρισμα και κατά καιρούς έδωσε μία σειρά από "προφητείες" οι οποίες έχουν σχέση με την Ελλάδα, τον ελληνισμό και τα όσα έρχονται και πρόκειται να δυσκολέψουν πολύ τους έλληνες πολίτες.
Για το μέλλον της Ελλάδας
Σε κάποιον που ανησυχούσε για τις εχθρικές επιβουλές εναντίον της πατρίδος, έδωσε την εξής ελπιδοφόρο απάντηση :
«Κι αν μου πουν ότι δεν υπάρχει Έλληνας, εγώ δεν ανησυχώ. Μπορεί ο Θεός να αναστήσει έναν Έλληνα. Φτάνει ακόμη και ένας». Ακόμη πίστευε: «Και ένας Χριστιανός να μείνει μόνο, ο Χριστός θα κάνει το σχέδιό Του». Όταν οι άλλοι μιλούσαν για δυσάρεστες μελλοντικές εξελίξεις στο Έθνος και έσπερναν τον φόβο, ο Γέροντας μετέδιδε αισιοδοξία και ελπίδα. Μιλούσε για αναστημένη Ελλάδα και για ανάκτηση της Αγια Σοφιάς. «Υπάρχει και Θεός. Τον Θεό που τον έχεις βάλει»; είπε σε κάποιον κληρικό που έβλεπε το μέλλον της Πατρίδας ζοφερό.
Για τη γλώσσα
Η επόμενη γενιά θα φέρει Γερμανούς για να μας μάθουν τη γλώσσα μας και τα παιδιά μας θα μας φτύνουν». Έγραφε σε επιστολή του : «Αυτοί που κατάργησαν τα Αρχαία, πάλι θα τα ξαναφέρουν».
Τί θα γίνει με το Έθνος μας;
- Το Γένος μας θα μεγαλώσει, αν και οι υποτιθέμενοι φίλοι μας θα ήθελαν να το τσαλακώσουν και θα ήταν γι αυτούς πολύ ευχάριστο. Αλλά ο Θεός δεν θα το επιτρέψει. Θα κανονίσει ο Θεός τις υποθέσεις του Έθνους. Αν έμενε σε μας, θα το τινάζαμε στον αέρα το Έθνος.
Η Τουρκία θα καταστραφεί. Έρχεται μεγάλη μπόρα σύντομα, θα μας αγγίξει, δεν θα μας καταστρέψει. Μετά από αυτήν την μπόρα θα επέμβει η Χάρη του Θεού. Όλοι ανεξαρτήτως θα πιστέψουν. Δεν θα υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος άπιστος. Αλλά, δεν θα έχουν τον μισθό των σημερινών Χριστιανών.
- Υπάρχουν Γέροντα πιστοί στις μέρες μας;
- Υπάρχει μια μερίδα Χριστιανών, όπου αναπαύεται ο Χριστός.

Συμπλήρωση: Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνα: "Ήρθε ο καιρός που οι δικοί μου θα περάσουν μέσα από αναμμένα κάρβουνα. Έτσι θέλει ο Κύριος να γίνει για να μπορέσω να τους παραδώσω καθαρούς"

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More