ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.....


Τρεις οδηγοί βρέθηκαν στις τρεις εν λειτουργία λωρίδες κυκλοφορίας των διοδίων Μοσχοχωρίου, αιτούμενοι την έκδοση πιστωτικής απόδειξης.
Όπως είναι γνωστό σε οποιαδήποτε περίπτωση μη πληρωμής και ανεξαρτήτως λόγου οι συμβάσεις παραχώρησης στους ιδιώτες ληστές προβλέπει την φωτογράφιση της πινακίδας του οχήματος και την έκδοση πιστωτικής απόδειξης.
Οι Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου έχουν θεσπίσει δικιά τους αυθαίρετη διαδικασία... κατά την οποία απαιτούν τα πλήρη στοιχεία του οδηγού, την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας σαν να πρόκειται για δημόσια αρχή, τη συμπλήρωση σχετικού εντύπου όχι από τον/την υπάλληλο του σταθμού αλλά από τον επόπτη ο οποίος καλείται για να συμπληρώσει το σχετικό έντυπο....


Επίσης, καταγγέλθηκε τηλεφωνικά από οδηγό που πραγματοποίησε διέλευση από τα διόδια της Λεπτοκαρυάς και ο οποίος πρόθυμα έδωσε τα στοιχεία του ότι ο επόπτης διοδίων αρνήθηκε τη συμπλήρωση της σχετικής ένδειξης «με την επιφύλαξη νομιμότητας καταβολής του τέλους», όπως ζητήθηκε από τον οδηγό, και άρπαξε το έντυπο κι έφυγε. Καλούμε όλους τους οδηγούς πρώτα να συμπληρώνεται η σχετική παρατήρηση και μετά να υπογράφουν.

Σε διαφορετική περίπτωση να σηκώνουν τις μπάρες και να φεύγουν. Εφόσον στο σταθμό βρίσκεται η τροχαία να καταγγέλλουν προφορικά το γεγονός της άρνησης της επιφύλαξης και να τηλεφωνούν άμεσα στο ΣΔΟΕ ζητώντας να καταγραφεί το γεγονός.

Αποτέλεσμα της σημερινής κατάστασης ήταν να καταρρεύσει η διαδικασία που μονομερώς έχει θεσπίσει η εταιρεία, τη συσσώρευση εκατοντάδων οχημάτων, την παρακώλυση των συγκοινωνιών, την παρακράτηση οδηγών εντός των διοδίων, την υποκίνηση σε τέλεση αδικήματος του ΚΟΚ, τη φορολογική παράβαση της μη έκδοσης απόδειξης, την άσκηση ψυχολογικής βία, την υποκίνηση τέλεσης βίαιων πράξεων από άλλους οδηγούς που βιάζονταν να φύγουν. Υπενθυμίζουμε σε όλους τους «βιαστικούς οδηγούς» ότι αν το κίνημά μας δεν ήταν στους δρόμους, σήμερα οι Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου θα είχαν επιβάλλει αύξηση 33%, φτάνοντας τα διόδια κοντά στα 4?. Οποιαδήποτε καθυστέρηση βαρύνει την εταιρεία και κανένα μέλος του κινήματός μας.

Τα μέλη της Επιτροπής μας κάλεσαν την αστυνομία προκειμένου να συλληφθούν οι επόπτες και το προσωπικό το οποίο (δυστυχώς) έχει αναλάβει να εκτελέσει τη μεγαλύτερη ληστεία του εργαζόμενου και άνεργου πληθυσμού.

Τα μέλη της επιτροπής μας δεν υπέβαλλαν τελικά μηνύσεις εναντίον του προσωπικού της εταιρείας, καλώντας όλους τους εργαζόμενους των Αυτοκινητοδρόμων Αιγαίου να οργανωθούν για να αντιμετωπίσουν τη τρομοκρατία που ασκείται ενάντια στον εργαζόμενου πληθυσμό από τους εθνικούς εργολάβους και τις πολυεθνικές που μας πίνουν το αίμα μέσω των μνημονιακών δανειακών συμβάσεων.

Επίσης καταγγέλθηκε επώνυμα στο ΣΔΟΕ η άρνηση της εταιρείας να εκδώσει φορολογικά στοιχεία και αναμένουμε τη λήψη σχετικών μέτρων από τις φορολογικές αρχές.

Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας καλεί όλα τα μέλη του κινήματος να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες διέλευσης, να συμμετάσχουν ενεργητικά στις κατά τόπους συνελεύσεις γιατί ο μήνας του μέλιτος με τους εργολάβους και το ανυπόληπτο πολιτικό προσωπικό τελείωσε.

Η τροπολογία Ρέππα, οι εργολάβοι και τα πολιτικά μαγαζιά των διοδίων θα πάνε στα σκουπίδια της ιστορίας.

ΚΑΜΙΑ ΜΠΑΡΑ, ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.

ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ!!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More