ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΟΨΥΧΙΑ........ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΜΑΣ


ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΕΧΩ ΠΕΙ ΟΥΚ ΟΛΙΓΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ,ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΥ,ΑΛΛΑ ΕΠΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΙΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΑΛΗΘΙΝΑ,

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ( ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ) ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΜΕΤΑ ΜΑΝΙΑΣ ΝΑ ΨΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΣΣΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΤΟ ΑΠΑΙΣΧΙΝΤΟ ΕΚΕΙΝΟ ΣΧΕΔΙΑ ΑΝΑΝ.

Ε ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ. ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε( ΛΑΘΟΣ ΤΟΥΣ) ΚΑΙ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΛΑ ΕΠΡΑΞΑΝ( ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ). ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΥΓΧΩΡΕΣΑΝ; ΟΧΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΖΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ

ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΡΜΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΕΩ ΑΣ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ( ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΛΙΡΑ) ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΕΥΚΟΛΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΠΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΜΠΡΙΟ ΕΦΕΡΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ένα φάκελο που θα περιέχει τρία σενάρια για το μέλλον της Ελλάδας, θα έχει στα χέρια του ο Γιώργος Παπανδρέου στην κρίσιμη συνάντηση της Τρίτης με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Λίγο πριν τη συνάντηση Κορυφής των αρχηγών κρατών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, στις 25 Μαρτίου, ο Έλληνας πρωθυπουργός με το επιτελείο του ξέρουν πολύ καλά πως ελάχιστα ή τίποτα δεν μπορεί να περιμένει η Ελλάδα από αυτή τη συνάντηση Κορυφής.

Τα τρία σενάρια που έχει ο φάκελος Παπανδρέου είναι:

1. Επιμήκυνση εξόφλησης χρέους για μία 5ετία με νέα μέτρα που σημαίνουν αύξηση ανεργίας και ύφεση.

2. Νέα άνοδος των spreads και νέα υποβάθμιση της Ελλάδας από τους οίκους αξιολόγησης, δηλαδή αδυναμία της χώρας να βγει σε λίγους μήνες στις αγορές για νέα δάνεια.

3. Πιέσεις για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, κυρίως από ευρωπαϊκές τράπεζες που δεν έχουν αγοράσει ελληνικά ομόλογα και το περιβάλλον της Μέρκελ.

Για όλα αυτά τα σενάρια, που εμφανίζονται σαν μονόδρομος για την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς χρησιμοποιώντας δραματική γλώσσα και ζητώντας τους να υπάρξει εθνικό κλίμα ενότητας τους επόμενους μήνες, καθώς αναμένεται ένταση της κοινωνικής αναταραχής στη χώρα μας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More