ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΜΠΡΑΝΚΟ ΤΣΕΡΒΕΝΚΟΣΚΙ


Απειλές κατά της ζωής του, έλαβε στο κινητό τηλέφωνό του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Βαρντάρσκας, Μπράνκο Τσερβενκόφσκι, από άγνωστο άτομο που από τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, εντοπίζεται στην Αυστραλία.

Η απειλή που εστάλη ως sms,σήμερα το πρωί, στο αριθμό του τηλεφώνου του πολιτικού αντιπάλου του Γκρουέφσκι, τον οποίο αριθμό, έχει γνωστοποιήσει στους δημοσιογράφους των μέσων ενημέρωσης της Βαρντάρσκας.

Το μήνυμα εστάλη από τον αριθμό 0061405541535 που απείλησε με δολοφονία του Τσερβενκόφσκι στην πόλη των Σκοπίων.

«Ανακοινώνουμε προς το ‘σλαβομακεδονικό’ λαό ότι θα διαπράξουμε τη δολοφονία του κομμουνιστή Μπράνκο Τσερβενκόφσκι. Η δολοφονία του πρέπει να γίνει επειγόντως και ουσιαστικά στην πόλη των Σκοπίων. Αυτό είναι το αίτημα των ‘Σλαβομακεδόνων’ της Αυστραλίας, του Καναδά και της Αμερικής», γράφει το μήνυμα.

Η ταυτότητα του αποστολέα παραμένει άγνωστη, επειδή δεν είναι δυνατή η σύνδεση με το τηλέφωνο που εστάλη το μήνυμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αυστραλία, ο αριθμός του τηλεφώνου που εστάλη το μήνυμα ανήκει στην αυστραλιανή εταιρία κινητής τηλεφωνίας Testra.

Σύμφωνα, επίσης, με άμεση έρευνα που διενεργήθηκε, ο αριθμός αυτός ανήκει σε κατηγορία αριθμών στην οποία ο ιδιοκτήτης έχει επιλέξει να μην δέχεται κλήσεις από άλλα τηλέφωνα ή να επιτρέπει ορισμένο αριθμό τηλεφώνων να έρχονται σε επαφή μαζί του. Ο αριθμός αυτός διατέθηκε γενικά μόνον για αποστολή και λήψη γραπτών μηνυμάτων, γιατί αυτή ήταν η επιλογή του ιδιοκτήτη και ο οποίος είχε προφανώς άλλον αριθμό που λειτουργούσε χωρίς περιορισμούς.

Η αυστραλιανή εταιρία δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του ιδιοκτήτη, σύμφωνα με τον κανονισμό που την διέπει, για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των πελατών της, και για να γίνει άρση αυτής της πρακτικής απαιτείται δικαστική εντολή.

Όπως, δημοσιεύει η εφημερίδα της Βαρντάρσκας, Ντνέβνικ, ο σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι για το συμβάν, ενημερώθηκε η διπλωματική αντιπροσωπεία της χώρας του, στην Αυστραλία, και θα επιληφθούν του θέματος οι εκπρόσωποι του υπουργείου του.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More