ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΖΗΤΟΥΝ...ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ


Άλλο ένα νέο αλβανικό κόμμα ιδρύθηκε στην πΓΔΜ που ονομάζεται “Αλβανική Ένωση”. Αξίζει να σημειωθεί ότι... αρχηγός του συγκεκριμένου κόμματος είναι ο Βάλιον Μπέλα Ιδρυτής της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ακρόαση».

Ο Αλβανός ηγέτης υποστηρίζει ότι θα επιδίωξη τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα του και μάλιστα έκανε λόγο για «καντονοποίηση». Προτείνει το χωρισμό της πΓΔΜ σε περιοχές που θα ζουν μόνο Αλβανοί , σε άλλη περιοχή θα ζουν Σκοπιανοί και σε μια Τρίτη περιοχή θα ζουν οι διαφορετικές εθνότητες. Μάλιστα έχει Κάνει εντύπωση ότι οι Αλβανοί με δηλώσεις του περιμένουν την «καντονοποίηση» προκειμένου να ενωθούν με την μητέρα Αλβανία .
Ο αρχηγός του νέου κόμματος κατήγγειλε την κυβέρνηση των Σκοπίων για την καταπίεση που υφίστανται οι Αλβανοί και σε δηλώσεις του υπογράμμισε : «Πιστεύουμε σε αυτό το ευρωπαϊκό μοντέλο της (καντονοποίησης) που εγγυάται τη διαφορετικότητα και τις πολιτισμικές αξίες. Ζούμε σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία και είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί να εγγυηθεί τις αξίες της διαφορετικότητας. Καθημερινά βλέπουμε στην πολιτική σκηνή μια μεγάλη δυσαναλογία στην πολιτική την οποία ακολουθεί η κυβέρνησή μας».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More