ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ




Αν θέλει κάποιος να δει τα έλατα που βρίσκονται σ’ αυτή τη λίμνη θα πρέπει να κάνει μια βουτιά, αφού βρίσκονται κάτω από την επιφάνειά της. Το παράξενο αυτό θέαμα, το οποίο βρίσκεται στο νότιο μέρος του Καζακστάν, σε υψόμετρο δύο χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, έχει γίνει πόλος έλξης για πολλούς τουρίστες.


Η επιφάνειά της λίμνης έχει μήκος περίπου 400 μέτρα, ενώ το βάθος της σε κάποια σημεία φτάνει τα 30 μέτρα. Σχηματίστηκε πριν από έναν αιώνα, όταν ένας σεισμός στην περιοχή προκάλεσε μεγάλες κατολισθήσεις βράχων που δημιούργησαν ένα φυσικό φράγμα στο δρόμο ενός ποταμού. Τα νερά του ποταμού γέμισαν τη λεκάνη που σχηματίστηκε, δημιουργώντας τη λίμνη Kaindy.
Η λίμνη έπνιξε τα έλατα που βρίσκονταν στη περιοχή εκείνη με αποτέλεσμα οι κορμοί να υψώνονται πάνω από το νερό. Το φαινόμενο αυτό έγινε πρόσφατα με αποτέλεσμα τα δέντρα να παραμένουν ζωντανά.

Τον χειμώνα, οι «δύτες των πάγων» όπως αποκαλούνται, βουτάνε στη Kaindy για να θαυμάσουν τους βυθισμένους κορμούς κάτω από την παγωμένη επιφάνειά της.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More