ΕΛΛΑΔΑ

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ



«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας, την διοίκηση των οποίων ασκεί η Κυβέρνηση, όπως νόμος ορίζει.» (Σύνταγμα της Ελλάδος, άρθρο 25).

Όταν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης εκφράζεται υποτιμητικά και απαξιωτικά για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας, δεν μπορούμε να το ξεπεράσουμε με αδιαφορία. Προφανώς δεν μας ενδιαφέρει τι πράττει και τι λέγει ως άτομο ο κ. Πάγκαλος, μια και ούτως ή άλλως πρόκειται για αλλοπρόσαλλη και προβληματική προσωπικότητα, και όλοι τον έχουμε κατατάξει στα άτομα που έχουν το ακαταλόγιστο και άρα… απαλλάσσεται. Συμβαίνει όμως, δυστυχώς για την Ελλάδα, να κατέχει υψηλότατο δημόσιο αξίωμα και ως εκ τούτου να μετέχει στη λήψη αποφάσεων για το μέλλον της Χώρας και των Ελλήνων πολιτών. Ως θεσμός λοιπόν έχει σημασία τι πράττει και τι λέγει.
Όλοι εμείς οι ανήκοντες στη μεγάλη Οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων αισθανόμαστε υπερήφανοι για ότι προσφέραμε και ότι προσφέρουμε στην Πατρίδα. Κυρίως διότι ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ το απαραίτητο πλαίσιο ασφάλειας και ειρήνης για την ανάπτυξη όλων των δραστηριοτήτων του Κράτους και του Λαού. Φυσικά δεν αναμένουμε από άτομα σαν τον κ. Πάγκαλο να το κατανοήσουν και πολύ περισσότερο να το παραδεχθούν. Διότι εκτός των άλλων απαιτείται και στοιχειώδης εθνική ευαισθησία, εκείνη που διακρίνει τον πραγματικό Έλληνα από τον αδιάφορο, εκείνη που κάνει κάποιον να αισθάνεται σεβασμό και ρίγος απέναντι στη Σημαία!
Ο κ. Πάγκαλος ανήκει στο τμήμα εκείνο που οι Έλληνες πολίτες (94%) θεωρούν ως το πλέον διεφθαρμένο (Public Issue, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 13/6/10). Εμείς ανήκουμε στο τμήμα εκείνο που χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης και εμπιστοσύνης. Εμείς έχουμε νεκρούς που έπεσαν υπερασπιζόμενοι τη ΣΗΜΑΙΑ! Αυτήν που ο κ. Πάγκαλος παρακαλούσε να την «πάρει ο αέρας» για να ξεμπερδεύει!!!
Ως θεσμός λοιπόν ο κ. Πάγκαλος καταντά επικίνδυνος. Και μπορεί όταν μιλάει για θέματα οικονομίας, για άχρηστους δημοσίους υπαλλήλους ή για κομματικούς του αντιπάλους να προκαλεί δικαιολογημένες ή όχι αντιδράσεις. Όταν όμως επιτίθεται κατά των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας προσβάλλει έναν κύριο θεσμό και βασικό πυλώνα της εθνικής υπόστασης. Προσβάλλει τις Σημαίες. Προσβάλλει όλα όσα ο ελληνικός λαός θεωρεί ιερά και αδιαπραγμάτευτα.
Ο Πρωθυπουργός δεν ασχολήθηκε ή, ενδεχομένως, δεν μπορεί να αντιδράσει. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους. Όμως, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ως «Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων», αναμένουμε να λάβει θέση και μάλιστα κατά τρόπο ηχηρό!.

Δρ Ιωάννης Παρίσης /υποστράτηγος ε.α. / διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More