ΕΛΛΑΔΑ

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ........ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ

Ο ακρωτηριασμός κοστίζει λιγότερο: αυτή ήταν λίγο ώς πολύ η απάντηση που έλαβαν οι ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη από το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας, το ΙΚΑ, στο πάγιο αίτημά τους για την κάλυψη από το Ταμείο των παπουτσιών για διαβητικούς.


Το ΙΚΑ, όπως αναφέρεται στην έγγραφη απάντησή του, στο αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη «ΠΟΣΣΑΣ ΔΙΑ», «έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι με τη χρήση των διαβητικών παπουτσιών δεν αποφεύγεται ο ακρωτηριασμός του ποδιού, απλά καθυστερεί για ένα δύο χρόνια και το αναμενόμενο όφελος θα είναι μικρότερο από το προβλεπόμενο κόστος. Επομένως το συγκεκριμένο είδος δεν χορηγείται από το Ίδρυμα».

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτουν τα Νέα, οι υπεύθυνοι έκαναν υπολογισμούς σύμφωνα με τους οποίους «η προβλεπόμενη ετήσια δαπάνη ανέρχεται ενδεικτικά στο ύψος των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για περίπου 10.000 ασθενείς». Κόστος που αρνείται να αναλάβει, εκτιμώντας πως τα ειδικά παπούτσια δεν έχουν θεραπευτικό αποτέλεσμα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More