ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Halit Habipoğlu ΕΝΑΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


Halit Habipoğlu: μια σχεδόν μόνιμη πρόκληση επί Ελληνικού εδάφους
Ο άνθρωπος που έχει ως επάγγελμά του τη διεθνή κατασυκοφάντηση της χώρας μας για δήθεν έλλειμμα δημοκρατίας και παραβίαση των δικαιωμάτων των «Τούρκων της Δυτικής Θράκης» συνεχίζει να τριγυρνάει ανενόχλητος σε ελληνικό έδαφος και να ξεσαλώνει με προκλητικές δηλώσεις τουρκισμού! Λέγεται Χαλήτ Χαμπίμπογλου και έχει αναγάγει το θράσος σε επιστήμη και τη χυδαιότητα σε επάγγελμα. Είναι ο πρόεδρος της «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης», της οργάνωσης δηλαδή που μάχεται σε όλα τα διεθνή φόρα, καταγγέλλοντας την Ελλάδα για καταπίεση της «τουρκικής μειονότητας» της Θράκης και φυσικά επικρίνοντας ως «υποκινητές μίσους» όλους όσους τολμούν να μιλούν για Πομάκους και να επισημαίνουν απλώς τα αυτονόητα για την προκλητική δράση του Προξενείου Κομοτηνής . Ο πρακτοράκος λοιπόν αυτός συνεχίζει να μπαινοβγαίνει ανενόχλητος στη Θράκη και να ξεσαλώνει κυριολεκτικά σε όλα τα πανηγύρια και τις λοιπές τουρκοεκδηλώσεις, όπου ανελλιπώς πλέον παρίσταται.

Και επειδή το «παρών» το έδωσε βεβαίως και στο εκτουρκισμένο πανηγύρι του Χίλια πριν από μία εβδομάδα σας παραθέτουμε σήμερα την ομιλία του στη συγκεκριμένη εκδήλωση. Προσέξτε πώς προσφωνεί ως… «συναγωνιστές» του τις πρακτοράντζες του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, προσέξτε πώς επαναλαμβάνει τις γνωστές πλέον μπούρδες για τη δήθεν τουρκική πολιτιστική παράδοση που διασώζουν τα (σ.σ. πρώην πομάκικα) πανηγύρια, προσέξτε όμως και πώς κομπορρημονεί για τη διεθνή δράση της οργάνωσής του – μιας οργάνωσης που επαναλαμβάνουμε ότι δρα ξεκάθαρα υπέρ της αυτονόμησης της Δυτικής Θράκης. Να τον χαιρόμαστε…

Ομιλία Χαμπίμπογλου στο Χίλια, 1/8/2010
«Αξιότιμε πρόεδρε και συνάδελφοι του, συναγωνιστές του Προξενείου της Τουρκικής Δημοκρατίας στη Κομοτηνή, αξιότιμοι δήμαρχοι μας, αξιότιμοι καλεσμένοι, εκ μέρους της Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης, σας μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς των ευρισκόμενων στην Γερμανία και σε άλλες χώρες και σας καλωσορίζω. Σήμερα όπως ανέφεραν και οι άλλοι ομιλητές, αναβιώνουμε τα ήθη και τα έθιμα του τουρκικού πολιτισμού μας. Και κάνοντας αυτό, εκθέτουμε τον πλούτο μας στους γείτονες μας, στον Κώστα, στη Μαρία, και θέλω να εκφράσω την λύπη μου που οι γείτονες μας δεν είναι ανάμεσα μας. Αξιότιμοι φίλοι, αγαπημένοι μου συμπολίτες, εμείς που αποτελούμε ένα κομμάτι της Δυτικής Θράκης μεταναστεύσαμε στις χώρες της Ευρώπης λόγω οικονομικών δυσκολιών. Αλλά δεν σας ξεχάσαμε. Στήσαμε συλλόγους –όπως αυτός του Σέτσεκ- για να συνεχίσουμε τα ήθη και τα έθιμα μας. Από έναν αρχίσαμε και τώρα έχουμε τριάντα συλλόγους. Και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία –ως ανώτερο όργανο αυτών των συλλόγων-μεταφέρει στην διεθνή κοινή γνώμη τα οικονομικά προβλήματα και τις αδικίες. Τον αγώνα που κάνετε εσείς εδώ, εμείς τον κάνουμε στην Ευρώπη. Όσο μπορούμε. Και σας έχω ένα δώρο. Πριν λίγες μέρες με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, καθώς και του συμβουλίου εκπροσώπων, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης, εκπροσωπώντας τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης, ανοίξαμενα γραφείο στις Βρυξέλλες, για να μεταφέρουμε εκεί προβλήματα της μειονότητας. Και πλέον με αυτό το γραφείο οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, όπως έχουν την εκπροσώπηση τους εδώ, έχουν και την εκπροσώπηση τους στις Βρυξέλλες που είναι η πρωτεύουσα όλης της Ευρώπης. Αυτό λοιπόν το δώρο ήθελα να σας το πω. Σήμερα μέσα σε ενότητα και ομοψυχία, σήμερα που είναι μέρα αυτών που αγαπάνε τα σπορ, δεν θέλω να μιλήσω άλλο. Τελειώνοντας, ως οργάνωση των Τούρκων του εξωτερικού, παρευρισκόμενος εξ ονόματος της Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης μέσα σε αυτήν την εικόνα ομόνοιας και ομοψυχίας, είμαι πολύ χαρούμενος και συγχαίρω τον πρόεδρο και τους συναδέλφους του. Καλά να περάσετε».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More