ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ......... ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ


ΟΤΑΝ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΙ (ΕΛΛΗΝΕΣ) ΒΟ(Υ)ΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ(ΝΟΜΙΖΕΤΕ)ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ (ΚΑΛΟΙ) ΜΑΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΑΤΗ ΧΩΡΑ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΗΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ
ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΟΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ
ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ
ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ
ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ
ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ
ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ
ΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ
ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΝΕ ΑΚΟΜΗ ΛΙΓΗ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΜΟΛΙΣ ΤΗΝ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΝ
ΠΧ
ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ
ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ
ΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ-ΙΤΑΛΟΥΣ(1940)
ΝΑΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΙΣΩΣ ΤΟ ΠΙΟ ΥΠΟΥΛΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΝΟΗΣΕ ΠΟΤΕ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΕΤΣΙ;
ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΠΛΟΥΤΟ
ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΕΛΠΙΔΑ
ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΧΑΡΑ
ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ
Οι Αλβανοί φέρνουν τη «γενοκτονία των Ελλήνων κατά του τσάμικου πληθυσμού» στο Αμερικανικό Κογκρέσσο
Από τις πρώτες μέρες του Αυγούστου, το σημαντικότερο θέμα που απασχόλησε τα αλβανικά ΜΜΕ, είναι η συνέντευξη τύπου του πρόεδρου του PDI (κόμμα των Τσάμηδων), Tahir Muhedini για το ταξίδι τους στην Αμερική και τις συναντήσεις με Αμερικάνους γερουσιαστές, με στόχο την ενημερώσει τους για το «τσάμικο». Όπως δήλωσε, ο Muhedini ενημέρωσε τους «φίλους» Αμερικανούς, για την «γενοκτονία των Ελλήνων κατά του τσάμικου πληθυσμού» και πως οι Αμερικάνοι γερουσιαστές προτίθενται να καταθέσουν Ψήφισμα στο Κογκρέσο για το θέμα αυτό».

Ο Berisha κάνει άνοιγμα προς τους δύο Τσάμηδες βουλευτές και τους εντάσει στο δικό του συνασπισμό. Δημοσιεύματα κάνουν λόγο, πως σύντομα θα είναι και στην κυβέρνηση. Με όσα αναφέρει η ανακοίνωση μετά τη συνάντηση αυτή, ο Berisha δήλωσε ότι: «Το τσάμικο θα πρέπει να αντιμετωπισθεί από την Αλβανία και την Ελλάδα ως θέμα θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε ταύτιση με το ευρωπαϊκό πνεύμα και το Σύμφωνο Φιλίας μεταξύ των δύο χωρών» και, πως για την κυβέρνηση του Berisha, «… το τσάμικο δεν είναι θέμα εδαφικών διεκδικήσεων αλλά θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα οποία στην περίπτωση των Τσάμηδων έχουν καταπατηθεί» και, «… το τσάμικο σε καμιά περίπτωση δεν υπονοεί αναθεώρηση συνόρων».

«Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι μερικά από τα μέλη του Κογκρέσου επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να αναλάβουν πρωτοβουλία υιοθέτησης Ψηφίσματος για το «τσάμικο» από το αμερικανικό Κογκρέσο. Το Ψήφισμα θα το καταρτίσουμε εμείς με νομικούς και ιστορικούς. Πρόκειται για μια ευτυχή ιστορική στιγμή για τους Αλβανούς Τσάμηδες. Μερικοί από τους βουλευτές, αφού ενημερώθηκαν για την τραγωδία που υπέστη αυτός ο πληθυσμός πριν μερικές δεκαετίες, εξέφρασαν την επιθυμία να τους απευθύνουμε ένα Ψήφισμα», δήλωσε ο Muhedini.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο, οι βουλευτές δεσμεύτηκαν στις αρχές της επόμενης χρονιάς να εντάξουν την Αλβανία στην ατζέντα των επισκέψεών τους στην περιοχή, προσθέτοντας την πρόθεσή τους να συναντήσουν και εκπροσώπους της τσάμικης κοινότητας για να έχουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα του θέματος.

Σύμφωνα με τον Muhedini, οι Αμερικανοί βουλευτές δεσμεύτηκαν να ζητήσουν συνάντηση με τον πρέσβη της Ελλάδος στις ΗΠΑ, προκειμένου να του θέσουν ερωτήσεις για το «τσάμικο» και να ενημερώσουν τον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Muhedini χαρακτήρισε την επίσκεψη του στις ΗΠΑ ως ιστορική και πρόσθεσε ότι περιμένει να τον συγχαρούν για τα αποτελέσματά της και οι ηγέτες του άλλου κόμματος των τσάμηδων, του PDU, με πρόεδρο τον Shpetim Idrizi.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αμερική, όπως γράφουν οι εφημερίδες, ο Muhedini είχε επαφές και με εκπροσώπους του Συλλόγου των Αλβανοαμερικανών, «Vatra», καθώς και του Εθνικού Αλβανοαμερικανικού Συμβουλίου. Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Standart», αναφερόμενη στο θέμα, γράφει ότι σε δύο χρόνια, το Αμερικανικό Κογκρέσο θα έχει στη διάθεσή του προς εξέταση Ψήφισμα το οποίο θα καταδικάζει τη «σφαγή σε βάρος του τσάμικου πληθυσμού και θα ζητά την επίλυση του προβλήματος».

«Στις συναντήσεις που είχα με τον αρχηγό της πλειοψηφίας στο Κογκρέσο δημοκράτη Steny Hoyer και τον επικεφαλής της Επιτροπής Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη Alcee Hastings, δήλωσαν ότι σύντομα θα ζητήσουν συνάντηση με τον πρέσβη της Ελλάδος στις ΗΠΑ για να έχουν ακόμη περισσότερη ενημέρωση για τη «σφαγή των Τσάμηδων», ενώ παράλληλα τόνισαν ότι θα υπερψηφίσουν το Ψήφισμα όταν αυτό κατατεθεί στο Κογκρέσο», δήλωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα «Standart», ο Muhedini.

Στο ταξίδι τους στις ΗΠΑ, αναφέρει σχετικά η «Tirana Observer», οι Muhedini και Hamiti συναντήθηκαν και με τον γερουσιαστή Mark Pryor καθώς και με τον Robert Hant, πολιτικό σύμβουλο, εμπειρογνώμονα για τα Βαλκάνια στην αμερικανική Επιτροπή του Ελσίνκι. Στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με την εφημερίδα «Metropol», ο Muhedini συναντήθηκε με την ηγεσία του συλλόγου «Vatra», τον πρόεδρο Gjon Bucaj, τον αντιπρόεδρο Agim Rexhai και τα μέλη του προεδρείου του συλλόγου, Zef Perdocaj, Sejdi Hysenaj και Zef Ballaj.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More