ΕΛΛΑΔΑ

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ


Δηλώσεις Δρούτσα για το Σκοπιανό
Απαντώντας σε ερώτηση του Προέδρου του ΛΑΟΣ, που επανέλαβε την άποψή του περί δημοψηφίσματος, για το Σκοπιανό, ο Δ. Δρούτσας ανέφερε ότι η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης δεν καθορίζεται από επικοινωνιακούς όρους.

«Δεν έχει νόημα να συζητάμε για ονόματα, όταν η άλλη πλευρά παραμένει αμετακίνητη», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, για το Σκοπιανό.

Απαντώντας σε ερώτηση του Προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, που επανέλαβε την άποψή του περί δημοψηφίσματος, ο υπουργός ανέφερε ότι η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης δεν καθορίζεται από επικοινωνιακούς όρους και ότι η κυβέρνηση δε θα μεταθέσει στο λαό την ευθύνη των αποφάσεών της.

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης αναφερόμενος στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ ότι «όλο και μετακινούν την κόκκινη γραμμή».

Εμμέσως δε ζήτησε δημοψήφισμα στην Ελλάδα, στην περίπτωση που υπάρξει διμερής συμφωνία και επικαλέστηκε ανάλογη κίνηση του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ν. Γκρούεφσκι, ο οποίος, όπως είπε ο κ. Καρατζαφέρης, επέβαλλε την «κόκκινη γραμμή».

«Στο εθνικό θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, τα δυο μεγάλα κόμματα εξουσίας, όλο και μετακινούν την κόκκινη γραμμή. Αυτός, όμως, που την επέβαλε είναι ο κ. Γκρουέφσκι απαιτώντας να γίνει δημοψήφισμα στην χώρα του, κάτι που στην Ελλάδα φοβούνται και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

ΚΑΙ ΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ
ΩΡΑΙΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ
ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ
ΑΛΛΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More