ΕΛΛΑΔΑ

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ


ΤΕΛΙΚΑ ΕΓΙΝΕ Η ΟΧΙ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ (ΦΙΛΟΥΣ) ΤΟΥΡΚΟΥΣ;
ΤΕΛΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ (ΕΛΛΗΝΑΣ) ΒΟ(Υ)ΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΙΛΙΟΔΙΑΛΥΜΜΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΟΡΘΩΣΕΙ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ;
ΤΕΛΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥΣ ΜΑΣ ΩΣ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ (ΕΛΛΗΝΕΣ) ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ (ΕΛΛΗΝΕΣ)ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ;
ΤΕΛΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ;
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΖΩΗΣ ΠΑΡΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗΣ
ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΑΛΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΘΑΝΑΙ
ΖΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ; ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΥΡΙΕΥΕΙ
ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ
ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΠΩΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΦΟΙΝΙΚΑ
ΓΙΑΤΙ;
Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΞΑΝΑΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΤΟΥ
ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΧΤΕΣ

Aπύθμενο θράσος από την Τουρκία που εγκαλεί την Ελλάδα, "μέλη της κυβέρνησης" και τους Έλληνες πολίτες γιατί ... προχώρησαν στην διοργάνωση ή συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για την επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων! Σε ανακοίνωσή του με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης στην Ελλάδα για τη Γενοκτονία των Ποντίων, το τουρκικό ΥΠΕΞ σημείωνε πως «οι εορτασμοί για την "Ημέρα της δήθεν Γενοκτονίας των Ποντίων" δεν συνάδουν με το πνεύμα του διαλόγου και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών»! Καταδικάζοντας τις εκδηλώσεις αυτές, το τουρκικό ΥΠΕΞ καλεί όσους προβάλλουν τους ισχυρισμούς περί Γενοκτονίας, «να αντιμετωπίσουν τις ιστορικές αλήθειες». Στην ανακοίνωση ότι "στους εορτασμούς συμμετείχαν μέλη του Κοινοβουλίου, αρμόδιοι των πολιτικών κομμάτων, τοπικοί διοικητικοί παράγοντες, αλλά και εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης". «Για μια ακόμη φορά, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας, για τις συμπεριφορές αυτές που τραυματίζουν τη φιλία και την αμοιβαία εμπιστοσύνη που τείνει να δημιουργηθεί μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού λαού και διαβρώνουν τη διμερή συνεργασία» καταλήγει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Χλιαρή, ως συνήθως, η απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο δια του εκπροσώπου του Γρηγόρη Δελαβέκουρα σημειώνει τα εξής: «Η Ιστορία δεν παραχαράσσεται. Δεν παραγράφεται. Δεν ξαναγράφεται. Η Ελλάδα σέβεται την Ιστορία. Ταυτόχρονα έχει στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον. Επιδιώκουμε και εργαζόμαστε για την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων προς όφελος των δύο λαών. Προς όφελος της σταθερότητας και της ανάπτυξης στις σχέσεις μας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή μας», συμπλήρωσε στην απάντησή του ο Γ.Δελαβέκουρας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More