ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!



Στον Όλυμπο είναι ο θρόνος του Δία

Στον Όλυμπο είναι ο θρόνος του Δία...και στο Σινά ο θρόνος του Γιαχβέ.

Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος στην ομιλία του στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδας στο Σπαρμό, στον Όλυμπο, απευθυνόμενος στο ποίμνιο, ανάμεσα στο οποίο βρίσκονταν και πολλοί αιρετοί άρχοντες και εκπρόσωποι της Πολιτείας, είπε μεταξύ άλλων:

«εδώ είμαστε μεταξύ ουρανού και γης, αισθανόμαστε πιο κοντά στον Θεό. Στον Έναν και μοναδικό Θεό μας και φυσικά όχι στον Δία. Εδώ είναι ο θρόνος του Θεού... Ήρθαμε στον γηραιό Όλυμπο, όπου οι αρχαίοι πρόγονοί μας εφαντάζοντο την παρουσία των θεών τους. Έχει περάσει πια στην ψυχή του λαού μας το οριστικό τέλος της θλιβεράς παρενθέσεως της ειδωλολατρίας, παρά τας κωμικάς οψίμους προσπαθείας ορισμένων να εγείρουν εσχάτως θέμα αναβιώσεως τής, όπως την αποκαλούν, θρησκείας των Ελλήνων. Οι Έλληνες έχουν θρησκεία. Όχι το ουδέποτε υπάρξαν δωδεκάθεο, αλλά θρησκεία αληθινή, μεμαρτυρημένην, ζώσαν, σφριγώσαν, σώζουσα... Ηκούσαμεν και ένα εκ των συνοδών ημών να υποτονθορύζει (σ.σ. μουρμουρίζει) καθ’ οδόν τους στίχους γνωστού άσματος: “αφού στον Όλυμπο οι θεοί τ’ αποφασίσανε, δώσαν στο κρύο τα κλειδιά και αυτοκτονήσανε”… Η εν Τριάδι Μονάς της Ζωής… απεσκυβάλισε τον δωδεκάθεον μύθον εις τον ασφοδελόν λειμώνα του εξωτέρου σκότους».

Τα παραπάνω λόγια είναι δείγμα της χριστιανικής μισαλλοδοξίας και αλαζονείας. Είναι δείγμα ανθελληνισμού και βυζαντινισμού. Ο θεοκράτης Βαρθολομαίος προκάλεσε με αυτά τα λόγια όσους νιώθουν Έλληνες, απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, του Σωκράτη, του Λεωνίδα, του Θεμιστοκλή, και μάλλον ικανοποίησε όσους νιώθουν Χριστιανοί, απόγονοι του Αβραάμ, του Ισαάκ και του Αυνάν.

Απ’ τα λεγόμενά του φαίνεται πως τρέφει μεγάλο μίσος για την Ελληνική Θρησκεία, τη θρησκεία των προγόνων μας, αφού μιλάει για “θλιβερή παρένθεση της ειδωλολατρίας”. Εμείς οι Έλληνες δεν δεχόμαστε πως ήταν θλιβερή παρένθεση αλλά ούτε και ειδωλολατρία. Οι πρόγονοί μας έκαναν τους θεούς τους καθ’ ομοίωσίν τους, ανθρώπινους και ωραίους. Δεν λάτρευαν ζώνες, εικόνες, κρανία, οστά και πτώματα. Γνωρίζει πολύ καλά κι ο ίδιος πως κάποιοι άλλοι τα λατρεύουν αυτά και μάλιστα με το αζημίωτο. Κάποιοι άλλοι είναι ειδωλολάτρες. Ήρθε στη χώρα του ξένιου Δία, τον υποδέχτηκαν με τυμπανοκρουσίες και κωδωνοκρουσίες, του παρουσίασαν όπλα, τον φιλοξένησαν, κι εκείνος καθύβρισε τη Ελληνική Θρησκεία, τη μυθολογία μας, την ιστορία μας. Δυστυχώς, κανείς δεν αντέδρασε. Κανείς μέχρι τώρα δεν απάντησε στις ύβρεις του. Επικράτησε η σιωπή των αμνών.

Ο κ. Βαρθολομαίος πρέπει να γνωρίζει πως οι θεοί του Ολύμπου υπάρχουν στο βαθμό που υπάρχει κι ο δικό του θεός, είναι τόσο αληθινοί όσο κι ο Γιαχβέ. Ποτέ δεν αποφάσισαν να παραδώσουν τα κλειδιά και να αυτοκτονήσουν. Αυτά τα λένε οι ανθέλληνες της κουστωδίας του και ο ίδιος. Είναι όμως σίγουρο πως κάποιοι αποφάσισαν να τους “δολοφονήσουν”, κι αυτοί είναι οι χριστιανοί αυτοκράτορες του Βυζαντίου, οι καλόγεροι κι οι παπάδες που κατέστρεψαν τα ιερά τους. Οι Έλληνες έγιναν χριστιανοί, όχι γιατί θεώρησαν καλύτερη τη νέα θρησκεία, αλλά γιατί απειλούνταν η ζωή τους. Όσοι αντιστέκονταν σφαγιάζονταν. Η χριστιανική θρησκεία επιβλήθηκε όχι δια της αγάπης αλλά “διά πυρός και σιδήρου”. Ο αναγκαστικός εκχριστιανισμός των Ελλήνων κράτησε πολλά χρόνια. Ακόμα και τον 10ο μ.Χ. αιώνα υπήρχαν στην Πελοπόννησο ( Μάνη) λάτρεις των Θεών του Ολύμπου, γι’ αυτό στάλθηκε εκεί ο περιβόητος Νίκων ο Μετανοείτε, με σκοπό να τους αλλάξει την πίστη …πράγμα που το πέτυχε, αφού χύθηκε πολύ αίμα.

Ο κ. Βαρθολομαίος ήταν προκλητικός, αφού αποκάλεσε “κωμικούς” όσους μένουν πιστοί στην πατρώα θρησκεία. Αν δε γνωρίζει, ας μάθει, τώρα, πως η θρησκεία των προγόνων μας, στην ουσία θρησκεία της λατρείας και της γνώσης της φύσης, ήταν αυτή που επέτρεψε να αναπτυχθούν οι τέχνες, τα γράμματα, οι επιστήμες και η φιλοσοφία. Αν δεν υπήρχε ο Δίας δεν θα υπήρχε σήμερα η Αρχαία Ολυμπία και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Αν δεν υπήρχε η θεά Αθηνά, δεν θα υπήρχε σήμερα ο Παρθενώνας, αν δεν υπήρχε ο θεός Απόλλωνας δεν θα υπήρχαν οι Δελφοί κ.τ.λ. Ήταν το δωδεκάθεο αυτό που έδωσε τη δυνατότητα να λάμψει η γνώση στον αρχαίο και μετέπειτα κόσμο. Ακόμα και σήμερα, το αρχαίο ελληνικό πνεύμα φωτίζει την οικουμένη. Αντίθετα, ο χριστιανισμός έφερε το σκοτάδι, το Μεσαίωνα, την Ιερά Εξέταση, Αυτά είναι γνωστά.

Στον Όλυμπο είναι ο θρόνος του Δία, του πατέρα θεών και ανθρώπων. Ο θεός του Βαρθολομαίου, ο Γιαχβέ, κάπου αλλού έχει το θρόνο. Ας ψάξει να τον βρεί στο όρος Σινά ή κάπου εκεί στην έρημο. Ο Όλυμπος είναι το βουνό που γέννησε κι έθρεψε τους κλέφτες και αρματολούς την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Είναι συνδεδεμένος με την Επανάσταση του “21, μια επανάσταση που οι προκάτοχοι του Βαρθολομαίου Πατριάρχες αφόρισαν κατ’ επανάληψιν. Στο Όλυμπο ιδρύθηκαν και οι πρώτες αντάρτικες ομάδες που έδρασαν κατά των στρατευμάτων του Αδόλφου Χίτλερ, προς τον οποίο πολύ νωρίτερα οι Αγιορείτες μοναχοί είχαν στείλει επιστολή με την οποία του ζητούσαν να αναλάβει υπό την υψηλήν προστασία και κηδεμονία του το Άγιο Όρος, ενώ παράλληλα ικέτευαν τον Ιησού Χριστό να του δίδει υγεία και μακροημέρευση για το καλό του ένδοξου Γερμανικού Έθνους. Ποια, λοιπόν, η σχέση του Βαρθολομαίου, των ομοίων του αλλά και της θρησκείας του με τον Όλυμπο; Η μόνη σχέση τους είναι ότι είναι καταπατητές και υβριστές του.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More