ΕΛΛΑΔΑ

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΕΩΣ ΕΔΩ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Ντάνιελ Φριντ, ο συντάκτης του χάρτη των Πεζοναυτών που παρουσίαζε τη "Μακεδονία του Αιγαίου"!


Ο περιβόητος αμερικανικός χάρτης σε εγχειρίδιο του Σώματος των Πεζοναυτών (USMC) με την ελληνική Μακεδονία να παρουσιάζεται ως «κατεχόμενη» που αποκαλύφθηκε στα τέλη του 2004, συντάχθηκε από τον Ντάνιελ Φριντ, βοηθό της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα Ευρώπης/Eυρασίας, γνωστού για τις εμπρηστικές παρεμβάσεις του στο Σκοπιανό ζήτημα. Ο διαβαθμισμένος αυτός χάρτης, που περιλαμβάνεται σε επίσημα έγγραφα του υπουργείου Αμυνας των ΗΠΑ και χρησιμοποιείται από τα αμερικανικά στρατεύματα που επιχειρούν στα Βαλκάνια, παρουσιάζει τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική ως εδάφη της FYROM κατεχόμενα από την Ελλάδα! Το αμερικανικό αυτό έγγραφο φέρει την ένδειξη «για υπηρεσιακή χρήση μόνο», τη χρονολογία "Νοέμβριος 1999" και είναι αριθμημένο, ώστε να είναι γνωστός ο κάτοχος του κάθε αντίγραφου.
Οπως αναφέρεται στη δεύτερη σελίδα του, αυτό το έγγραφο «παρέχει βασικές πληροφορίες για τη Μακεδονία σχετικά με τη γεωγραφία, την ιστορία, το πολίτευμα, τις ένοπλες δυνάμεις, τις τηλεπικοινωνίες και τις συγκοινωνίες της». Και πιο κάτω: «Οι πληροφορίες αυτές σκοπό έχουν να εξοικειώσουν το στρατιωτικό προσωπικό με τις τοπικές συνήθειες και την τοπογραφία προκειμένου να βοηθηθούν στην αποστολή τους στη Μακεδονία». Αυτό το έγγραφο, όπως αναγράφεται, διανέμεται υπό την αιγίδα της Υπηρεσίας Πληροφοριών του υπουργείου Αμυνας των ΗΠΑ και αντανακλά την ενιαία άποψη του προσωπικού της Υπηρεσίας Πληροφοριών του υπουργείου Αμυνας των ΗΠΑ στη "Μακεδονία". Αναφέρουν ρητά ότι «η διάδοση και χρήση του εγγράφου αυτού επιτρέπεται μόνο για το επίσημο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, του Καναδά και της Αυστραλίας». Επίσης: «Οι φωτογραφίες και τα κείμενα που αναπαράγονται εδώ έχουν αντληθεί για έρευνα, σχολιασμό και ενημέρωση και προορίζονται για νόμιμη χρήση (fair use είναι η ακριβής έκφραση) από το αρμόδιο προσωπικό κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, περιλαμβανομένης της τοπικής αναπαραγωγής για εκπαίδευση. Η παραπέρα διάδοση του διασφαλισμένου με copyright υλικού που περιέχεται σ' αυτό το έγγραφο, συμπεριλαμβανομένων ακόμα και αποσπασμάτων και γραφικών, απαγορεύεται αυστηρώς με βάση το άρθρο 17 του κώδικα των ΗΠΑ».
ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΤΕ
Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΑΣ ΚΑΠΟΤΕ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΑΠΟ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More