ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΤΙ ΠΙΟ ΕΥΤΕΛΕΣ ΣΕΡΒΙΡΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ


Ως
«ό,τι πιο ευτελές σερβίρει η τούρκικη προπαγάνδα»
χαρακτήρισε με ανακοίνωσή της τα τουρκικά σήριαλ η Σπίθα του Μίκη Θεοδωράκη.
Η πολιτική κίνηση του μεγάλου μουσικοσυνθέτη εξέδωσε ανακοίνωση εναντίον της προβολής τουρκικών σήριαλ από τα ελληνικά κανάλια, μετά από τη σύμφωνη γνώμη του Μίκη.
Η Σπίθα κάνει λόγο για «προκλητική στάση των καναλιών» η οποία στο βωμό του κέρδους «αγοράζουν ό,τι τους σερβίρει η τούρκικη τηλεοπτική αγορά η οποία ξέρει πολύ καλά τη δουλειά της».
Η πολιτική κίνηση καταλήγει με τη φράση «ας είμαστε σε εγρήγορση, ο εχθρός είναι προ των πυλών αν δεν μπήκε ήδη μέσα».
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
“Μπορεί να μοιάζει εκτός τόπου και χρόνου, αν δεν το προσέξουμε όμως σίγουρα θα βρεθούμε εκτός του τόπου μας και της γλώσσας μας μια μέρα που δεν είναι μακρινή… Χθες το απόγευμα, ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι πρόβαλε το ένα πίσω από το άλλο δύο τούρκικες σειρές, μια ιστορικού και μία ερωτικού περιεχομένου έτσι για ποικιλία.
Η προκλητική αυτή στάση των καναλιών που προβάλλουν ανενδοίαστα ό,τι πιο ευτελές τους σερβίρει η τούρκικη προπαγάνδα, μοιάζει να προβληματίζει ελάχιστους. Στο βωμό του κέρδους –δεν θέλουμε ούτε να σκεφτούμε άλλους λόγους- τα ελληνικά κανάλια αγοράζουν ό,τι τους σερβίρει η τούρκικη τηλεοπτική αγορά η οποία ξέρει πολύ καλά τη δουλειά της.
Σε μια Ελλάδα, αδύναμη να αντιδράσει, υπνωτισμένη λες από τα επανωτά χτυπήματα και μέσα στο στρόβιλο των τελευταίων μέτρων που δίνουν τη χαριστική βολή, η γείτων χώρα με γνωστή υψηλών προδιαγραφών προπαγάνδα βρήκε τη χρυσή ευκαιρία.
Κύριοι των καναλιών, γιατί πέσατε στην παγίδα της ανθελληνικής προπαγάνδας; Όλα αυτά που μας σερβίρουν –πέρα από το ….ιστορικό έκτρωμα- ουδόλως αντικατοπτρίζουν την εικόνα του τουρκικού λαού και της καθημερινότητας που βιώνει, παγιδευμένος ανάμεσα στη φτώχια και το μουσουλμανικό φανατισμό. Πρόκειται για την εικόνα μιας «άλλης» φανταστικής χώρας, αυτής που θέλουν δείξουν στην Ευρώπη για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους.
Ας είμαστε σε εγρήγορση, ο εχθρός είναι προ των πυλών αν δεν μπήκε ήδη μέσα”. Λίγες ημέρες πριν ο Μίκης Θεοδωράκης είχε μιλήσει στην Κεντρική Επιτροπή της Σπίθας.
Εκεί είχε αναφερθεί στην Αριστερά και στις εκλογές λέγοντας πως: «Η κρατική προπαγάνδα ενισχυμένη δυστυχώς και από τα κόμματα της ιστορικής Αριστεράς δημιούργησαν ένα κλίμα αναμονής και ελπίδας, ότι με την ψήφο του ο Λαός μπορεί να αλλάξει ριζικά την κατάσταση.
Η αιφνίδια άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε αυταπάτες ότι είναι δυνατόν να δημιουργηθεί ακόμα και Κυβέρνηση της Αριστεράς, που θα καταργήσει το Μνημόνιο την πρώτη μέρα της νέας Βουλής.
Εξ ου και οι μεγάλες πιέσεις που δεχθήκαμε ως Σπίθα να πάρουμε μέρος στις εκλογές και να μοιραστούμε τα λάφυρα της μεγάλης νίκης…» Επίσης αναφέρθηκε στον εθνικό πλούτο της χώρας.
Είπε σχετικά:
«Το βασικό μας πρόβλημα είναι το πώς θα βγούμε απ’ αυτό το μαγγανοπήγαδο, το πώς θα σπάσουμε αυτόν τον ασφυκτικό κλοιό που μας πνίγει. Τελικά χρειάζεται να βρούμε κάποια διέξοδο.
Οι τελευταίες μελέτες για τον υποθαλάσσιο πλούτο και την αξία των μεταλλευμάτων, μάς οδήγησαν στην σκέψη να προσπαθήσουμε να μετρήσουμε με επιστημονικό τρόπο όλες τις πηγές του εθνικού μας πλούτου, ούτως ώστε να ξέρουμε την πραγματική αξία αυτής της χώρας και ανάλογα να πράξουμε.
Για τον λόγο αυτόν απευθυνθήκαμε στους αρμοδιότερους για τα θέματα αυτά και έτσι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι ο πλούτος της χώρας μόνο σε κοιτάσματα -κάτω από την ξηρά και τη θάλασσα- ανέρχεται σε Χ τρισεκατομμύρια.
Σ’ αυτό το ποσό θα πρέπει να προσμετρηθεί η αξία της γης, του οδικού δικτύου, των σιδηροδρόμων, των λιμανιών, των αεροδρομίων, όλων των σημαντικών υποδομών, καθώς και η σπάνια φυσική ομορφιά, που όλα αυτά παραμένουν ουσιαστικά αναξιοποίητα και να υπολογίσουμε σε ποιο σημείο μπορεί να φτάσει η αξία της όταν υπάρξει συστηματική αναπτυξιακή πολιτική».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More