ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΤΟ ΤΣΑΙ ΣΩΖΕΙ


Μπορεί οι σχέσεις Ελλήνων και Γερμανών να μη βρίσκονται στα καλύτερά τους, όμως είναι η χώρα μας και τα μοναδικά της προϊόντα που προσφέρουν ανάσα ζωής σε Γερμανούς που πάσχουν από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Οι έρευνες που επισημαίνουν τις θαυματουργές ιδιότητες του τσαγιού που φυτρώνει στα ελληνικά βουνά και τη συμβολή τους στη μάχη εναντίον του Αλτσχάιμερ όλο και πληθαίνουν. Η είδηση που έρχεται από τη Γερμανία, και συγκεκριμένα από το Πανεπιστήμιο του Μαγδεμβούργου, δικαιώνει τους ερευνητές.

«Για επτά χρόνια πειραματιστήκαμε με 150 φυτά και βότανα από όλο τον κόσμο, την Κίνα, την Ταϊλάνδη, την Ινδονησία», αναφέρει ο καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου του Μαγδεμβούργου και διευθυντής του περιώνυμου Ερευνητικού Κέντρου Νευρολογικών Ασθενειών, Γενς Πάνκε. «Αναζητώντας πληροφορίες στο διαδίκτυο μάθαμε για τις ιδιότητες του ελληνικού τσαγιού και αποφασίσαμε να το προμηθευτούμε το 2010», λέει ο γερμανός καθηγητής, «με εντυπωσιακά αποτελέσματα».

Ειδικότερα, η χορήγηση τσαγιού του βουνού σε ποντίκια για 25 μέρες περιόρισε οιδήματα στον εγκέφαλο κατά 80% περίπου. Ο 38χρονος καθηγητής, που κουράρει 1.500 ασθενείς ετησίως, μελέτησε τις ιδιότητες του τσαγιού και την επίδρασή του στους κατοίκους ορεινών περιοχών.

«Η καθημερινή κατανάλωση τσαγιού του βουνού για έξι μήνες συμβάλλει σε υποχώρηση των συμπτωμάτων στα επίπεδα που ήταν εννέα μήνες πριν, και κατόπιν σταθεροποιεί την κατάσταση του ασθενούς» υποστηρίζει ο καθηγητής, ενώ προτείνει την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας κρύου ή ζεστού τσαγιού κάθε μέρα.

Φτιάχνουν φάρμακο από τσάι της Μακεδονίας

Διαπιστώνοντας με μεγάλη ικανοποίηση τα αποτελέσματα στους ασθενείς, νέος στόχος της ερευνητικής ομάδας είναι η παρασκευή ενός φαρμακευτικού σκευάσματος από ελληνικό τσάι του βουνού και συγκεκριμένα από την ποικιλία sideritis scardica, που συναντάται στη Μακεδονία και, όπως πιστεύουν οι Γερμανοί, είναι το πλέον ενδεδειγμένο για τη μάχη ενάντια στη νόσο.

Η κατακόρυφη όμως αύξηση των παραγγελιών από τη Γερμανία έκανε τους έλληνες παραγωγούς να αυξήσουν με τη σειρά τους την τιμή του έως και 600%, όπως λέει τουλάχιστον ο δρ Πάνκε, με αποτέλεσμα η προμήθειά του από τους Βορειοελλαδίτες να γίνει ασύμφορη. Έτσι, όπως αποκάλυψε ο καθηγητής, έχουν ξεκινήσει την καλλιέργεια του τσαγιού σε περιοχές της Βουλγαρίας που συγγενεύουν κλιματολογικά και εδαφολογικά με τα βουνά της Μακεδονίας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More