ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΛΑΘΟΣ


Άσχημα ήχησε στα αυτιά όλων των Ελλήνων η αναφορά του προέδρου της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ περί επιστροφής των Ολυμπιακών Αγώνων στο… σπίτι τους!

Εντάξει, είναι γεγονός ότι το Λονδίνο είναι ο αγαπημένος προορισμός των «Αθανάτων» της ΔΟΕ, αφού φιλοξενεί για τρίτη φορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως το σπίτι τους ήταν, είναι και θα παραμείνει για πάντα η Ελλάδα. Η χώρα που τους «γέννησε» και που είναι φανερό ότι ο πρόεδρος της ΔΟΕ, κάτι παραπάνω είχε στο μυαλό του, με τη συγκεκριμένη φράση που σήμερα δημοσιοποίησε...

Γιατί δεν είναι χαζός ο κ. Ρογκ, ούτε έχει... ξεχάσει πού βρίσκεται το «σπίτι» των Ολυμπιακών Αγώνων. Θα μπορούσε, κάλλιστα, αν ήθελε να κάνει διπλή αναφορά συμπεριλαμβάνοντας μεταφορικά το Λονδίνο και κυριολεκτικά την Ελλάδα. Δεν το έκανε και μένει να διαπιστωθεί αν τα μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής θα βρουν το σθένος να ζητήσουν μια εξήγηση από τον πρόεδρο της ΔΟΕ για τη συγκεκριμένη του τοποθέτηση...

Αναλυτικά το μήνυμα του Ζακ Ρογκ:

«Σε μερικές στιγμές οι Ολυμπιακοί αγώνες θα επιστρέψουν για τρίτη φορά στο Λονδίνο θέτοντας ένα μοναδικό ρεκόρ στην ιστορία των αγώνων. Ευχαριστούμε Λονδίνο που καλωσορίζεις τον κόσμο σ’ αυτή την ζωντανή κοσμοπολίτικη πόλη για ακόμα μια φορά. Χρειάστηκε πολύ σκληρή δουλειά από πολλούς ανθρώπους για να φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα της Οργανωτικής Επιτροπής καθοδηγούμενη από τον λόρδο Κόε για τη σκληρή και εξαιρετική δουλειά.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλες τις αρχές της Μεγάλης Βρετανίας που βοήθησαν να εξασφαλίσουμε ότι αυτοί οι αγώνες θα αφήσουν μια διεθνή κληρονομιά πολύ μετά τους Αγώνες. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους χιλιάδες αφοσιωμένους εθελοντές που διέθεσαν την ενέργειά τους και τα χαμόγελο του καλωσορίσματος. Για πρώτη φορά στην Ολυμπιακή Ιστορία όλες οι ομάδες θα έχουν γυναίκες αθλήτριες.

Είναι μια τεράστια ώθηση στη μάχη για την ισότητα των δύο φύλων. Κατά μία έννοια οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιστρέφουν σπίτι τους απόψε. Αυτή η μεγάλη χώρα που αγαπάει τον αθλητισμό είναι ευρέως αναγνωρισμένη ως η γενέτειρα των σύγχρονων σπορ. Ήταν εδώ που η ευγενής άμιλλα, το φερ πλέι τέθηκαν για πρώτη φορά. Καθορίστηκαν κανόνες, κανονισμοί. Εδώ για πρώτη φορά τα σπορ χρησιμοποιήθηκαν ως εργαλείο εκπαιδευτικό στο σχολικό πρόγραμμα. Η βρετανική προσέγγιση στον αθλητισμό εμπνέεται από τις αρχές του Πιερ ντε Κουμπερτέν και βάζει το πλαίσιο για το σύγχρονο Ολυμπιακό Κίνημα, όπως αυτό εκφράστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα.

Θέλω να συγχαρώ όλους τους αθλητές και αθλήτριες που κέρδισαν μια θέση συμμετοχής σ’ αυτούς τους αγώνες. Θέλω να μοιραστώ μια σκέψη. Το ταλέντο και η αφοσίωσή σας σας έφερε μέχρι εδώ. Εχετε την ευκαιρία να γίνετε Ολυμπιονίκες. Η τιμή αυτή δεν καθορίζεται από τη νίκη σας αλλά από τον τρόπο που αγωνίζεστε. Ο χαρακτήρας μετράει περισσότερο από τα μετάλλια. Απορρίψτε το ντόπινγκ. Σεβαστείτε τους αντιπάλους σας. Θυμηθείτε ότι είστε πρότυπο για την κοινωνία. Αν το κάνετε θα εμπνεύσετε μια γενιά. Οι αγώνες φέρνουν ελπίδες για αρμονία ανάμεσα στα 204 κράτη που μετέχουν».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More