ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Επειδή η «Δράση-Δημιουργία Ξανά» και οι επικεφαλής της έχουν πάρει πολύ ψηλά τον αμανέ και παρουσιάζονται ως παντογνώστες και άνθρωποι της δράσης, ουδεμία σχέση έχοντες με την πολιτική, οι οποίοι γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο θα… μας σώσουν και επειδή ξαφνικά έχουν βρεθεί στο απυρόβλητο και ενώπιόν τους πρέπει να απολογούνται οι πάντες, οφείλω να ενημερώσω πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Το κόμμα αυτό, έχει εξελιχθεί στο όχημα του ψευδομακεδονικού αλυτρωτισμού, φιλοξενώντας στις λίστες του μερικά από τα πιο τρανταχτά ονόματα των υποστηρικτών του «Ουράνιου Τόξου».

Ως γνωστόν, στην περιοχή της Φλώρινας δραστηριοποιείται η περίφημη οργάνωση «Ουράνιο Τόξο», τα μέλη της οποίας δηλώνουν «Μακεδόνες, εθνικής μακεδονικής συνείδησης, πολίτες της Ελλάδος», που «αγωνίζονται για τα ανθρώπινα, εθνικά πολιτικά και πολιτιστικά δικαιώματα της μακεδονικής εθνικής μειονότητας στην Ελλάδα»!

Ζητούν να εισαχθεί η διδασκαλία στα σχολεία της τεχνητής και κατασκευασμένης «μακεδονικής» γλώσσας, αποκαλούν τη Φλώρινα Λερίν, την Έδεσσα Βόντεν, το Κιλκίς Κουκούς, την Καστοριά Κοστούρ και τη Θεσσαλονίκη Σολούν!

Παράλληλα, αναπαράγουν την αλυτρωτική προπαγάνδα των Σκοπίων, μιλούν για «Μακεδονία του Αιγαίου» (υποστηρίζοντας ότι το «αιγαιατικό τμήμα της Μακεδονίας», τελεί υπό… ελληνική κατοχή) και τρέχουν κάθε τόσο στις Βρυξέλλες και σε διάφορους διεθνείς οργανισμούς, ενώ βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τη «Διεθνή Αμνηστία» και το «Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι», καταγγέλλοντας την Ελλάδα για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Κατά καιρούς λαμβάνουν μέρος σε διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις με ισχνά αποτελέσματα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχουν ανακοινώσει την μη συμμετοχή τους για οικονομικούς λόγους.

Στις τελευταίες εκλογές δεν έλαβαν μέρος και κάλεσαν τα μέλη τους να ψηφίσουν τους ομοϊδεάτες τους ή αυτούς που έχουν υποστηρίξει τις θέσεις τους περί ύπαρξης σλαβομακεδονικής μειονότητας, σε όποια ψηφοδέλτια και αν βρίσκονται (για παράδειγμα, στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 είχαν καλέσει τα μέλη τους να ψηφίσουν τους Οικολόγους-Πράσινους, επειδή στις τάξεις τους είχαν τον Γιώργο Κωνσταντίνου «έναν εθνικά Μακεδόνα ακτιβιστή για την οικολογία», ενώ έχουν πανηγυρίσει και για την εκλογή Καμίνη – Μπουτάρη).

Στην ανακοίνωσή τους πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου αποκαλούσαν την εκλογική διαδικασία «παρωδία» και μιλούσαν για «εθνικοσοσιαλιστική λογική» και για «κακές απομιμήσεις των κομματικών σχηματισμών», που «αγωνιούν μόνον για να επιβιώνουν στην πολιτική σκηνή».

Παράλληλα, έκαναν πολλές αναφορές στο «ιδεολόγημα περί ελληνικού περιούσιου έθνους», στη στοχοποίηση των «ξένων», στη «σφυρηλάτηση- σμίλευση του Έλληνας-Έλληνας, συνήθως Έλληνας-Ελληναράς».

Διαμάντια στον βούρκο!

Επιπλέον, αιτιολόγησαν την αποχή τους από την εκλογική διαδικασία, υποστηρίζοντας ότι το «Ουράνιο Τόξο» δεν μπορεί «να συμμετέχει βουτώντας στον ήδη διαμορφωμένο πολιτικό βούρκο», αλλά και επειδή δεν ήθελαν να «πετάξουν χρήματα» σε «αντιδημοκρατικές πρακτικές», που κατά την γνώμη τους περιλαμβάνουν δολιοφθορές κατά του κόμματός τους.

Γι’ αυτό και σταθερά καλούν τα μέλη και τους φίλους τους να αναζητούν «διαμάντια στον βούρκο», δηλαδή εκείνους τους υποψηφίους που αποδέχονται την ύπαρξη «μακεδονικής ταυτότητας» και την επιστροφή στην Ελλάδα των «Μακεδόνων πολιτικών προσφύγων» και να τους ψηφίζουν.

Στις 17 Ιουνίου οι κύριοι του «Ουράνιου Τόξου» φαίνεται ότι βρήκαν τα «διαμάντια στον βούρκο» στα πρόσωπα των κυρίων Μάνου, Τζήμερου και των υποψηφίων τους.

Μεταξύ των τελευταίων διακρίνονται μερικοί από τους πλέον διαπρύσιους υποστηρικτές της «μακεδονικής εθνικής ταυτότητας», της ύπαρξης «μακεδονικής μειονότητας» και της παράδοσης του ονόματος της «Μακεδονίας» στους Σκοπιανούς.

Πρόκειται για τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο, που φιγουράρει στην τρίτη θέση της Α΄ Αθηνών και τον Διονύσιο Γουσέτη, πολιτικό μηχανικό και αρθρογράφο, πρώην μέλος του ΚΚΕ Εσωτερικού και πρώην μέλος της Κ.Ε. και υποψήφιο βουλευτή του Συνασπισμού, που κατέληξε σε ιδρυτικό μέλος της Δράσης και που καταλαμβάνει την τελευταία τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας του νέου κομματικού σχηματισμού «Δράση-Δημιουργία Ξανά».

Ο κ. Γουσέτης έχει επανειλημμένα δραστηριοποιηθεί και αρθρογραφήσει υπέρ του Σχεδίου Ανάν, υπέρ των βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία και την ανεξαρτησία του Κοσόβου, καθώς και υπέρ της αναγνώρισης της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» και κατά των αποφάσεων του Αρείου Πάγου για την απαγόρευση λειτουργίας της, όπως και κατά της απαγόρευσης λειτουργίας της «Στέγης Μακεδονικού Πολιτισμού», για την οποία κλαψουρίζει κάθε τόσο το «Ουράνιο Τόξο».

Όλα αυτά δε, δεν τα έχει υποστηρίξει ως απλός αρθρογράφος, αλλά ως υποψήφιος, στις προηγούμενες εκλογές, της Δράσης/Φιλελεύθερης Συμμαχίας στη Β΄ Αθηνών.

Ως στέλεχος της «Δράσης» έχει αρθρογραφήσει περί της… «θλίψης της παρωχημένης εθνικής συνείδησης», περί «εθνικής ομόψυχης περιφρόνησης στα ανθρώπινα δικαιώματα», ενώ αρθρογραφώντας στην «Αυγή» είχε εγκαλέσει τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, επειδή «εφαρμόζουν συνωμοσία σιωπής απέναντι στα δελτία Τύπου του Ουράνιου Τόξου», καταγγέλλοντας ως «ανόητη αδιαλλαξία» τη στάση της Ελλάδας έναντι των Σκοπίων, τους Έλληνες διπλωμάτες ως «ανθέλληνες» και τον κ. Μολυβιάτη ως… μακεδονοφοβικό!

Συνήγορος του Γ. Βαλλιανάτου

Όταν τον Νοέμβριο του 2008 ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος αποπέμφθηκε από τον Γ. Παπανδρέου λόγω του θορύβου που προκάλεσαν οι απόψεις του περί «Μακεδονικού» (τις οποίες ο πρώην πρωθυπουργός γνώριζε όταν τον δεχόταν ως… σύμβουλό του), ο κ. Γουσέτης ανέλαβε να τον υπερασπιστεί με ειδικό άρθρο υπό τον τίτλο «Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος στη χώρα των πισινών»!

Και ιδού τι έγραφε:

«Δοξάζω το θεό που δεν έχω κάποια επαγγελματική σχέση με το ΠΑΣΟΚ. Με τόσες φορές που αποκάλεσα στα άρθρα μου τη Μακεδονία με το συνταγματικό της όνομα και επεσήμανα την ύπαρξη μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα, θα με είχε απολύσει προ πολλού ο πρόεδρος Γιωργάκης Παπανδρέου. Όμως όχι. Ας είμαι δίκαιος. Για να με απολύσει ο Γιωργάκης, θα έπρεπε να προϋπάρξει και η αντίδραση στελεχών του.

Ο Γιωργάκης γνώριζε άριστα τις θέσεις του, τόσο για το περιβόητο «όνομα», όσο και για την ύπαρξη μακεδονικής μειονότητας στη χώρα μας. Είναι θέσεις διεθνών οργανισμών, αλλά και κάθε υπερασπιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Αυτό συνέβη με τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο. Ο Γιωργάκης γνώριζε άριστα τις θέσεις του, τόσο για το περιβόητο «όνομα», όσο και για την ύπαρξη μακεδονικής μειονότητας στη χώρα μας. Είναι θέσεις διεθνών οργανισμών, αλλά και κάθε υπερασπιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τις είχε εκθέσει δημόσια ο Γρηγόρης κατ’ επανάληψη. Μέχρι και στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Έπρεπε να φοβίσουν τον αρχηγό τα φοβισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ώστε αυτός να αποπέμψει τον Γρηγόρη».

Όλους αυτούς τους… υπεράνω έθνους και πατρίδας – και επομένως πρόσωπα που επί χρόνια παρεμβαίνουν στην πολιτική ζωή – έχουν περιμαζέψει οι κύριοι Μάνος και Τζήμερος στα καθαρά «αξιοκρατικά» και απαρτιζόμενα από ανθρώπους «με πραγματικές δουλειές, αποτελεσματικούς, ενεργούς πολίτες, οι οποίοι λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν αποφάσισαν να συμβάλουν ενεργά στην ανασύνταξη της χώρας», ψηφοδέλτιά τους.

Κατόπιν των ανωτέρω, αντιλαμβανόμεθα τι σημαίνει για την «Δράση-Δημιουργία Ξανά» να είσαι «άνθρωπος με πραγματικές δουλειές» και «ενεργός πολίτης».

Προφανώς εννοούν πως «πραγματική δουλειά» είναι η εργολαβική υπεράσπιση των δικαιωμάτων των «εθνικά μακεδόνων» και του σκοπιανού μεγαλοϊδεατισμού.

Διότι – μην το ξεχνάμε – είναι και ενεργοί πολίτες.

Κάθε άλλο παρά τυχαία, το «Ουράνιο Τόξο», επανέρχεται την 1η Ιουνίου (Φλώρινα – Λερίν, 1 Ιουνίου αναφέρεται στην ανακοίνωσή του) για να καταγγείλει τον «μέσο πολίτη» που «απέδειξε την ανωριμότητα με την εκλογική του συμπεριφορά και τις πολιτικές επιλογές»!

Υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα αυτοκτονεί;» υποστηρίζουν πως οι «κομματικές οντότητες» λαϊκίζουν και δημαγωγούν ασύστολα πλέον στο όνομα της δήθεν εξυπηρέτησης εθνικών συμφερόντων», καθώς «ο κομματικός ιός εμποδίζει να υιοθετηθούν στην πολιτική ζωή οι ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, κεκτημένα προηγούμενων δεκαετιών στα ευρωπαϊκά κράτη».

Μιλούν για «πολιτικό τυχοδιωκτισμό» και αναφέρουν:

«Από την μία πλευρά έχουμε από την λεγόμενη “δεξιά” να είναι πλέον οι επιλογές της ηγεσίας στα όρια της διανοητικής πολιτικής αναπηρίας, προκειμένου να δημιουργηθεί συρφετός οπορτουνιστών, φασιστών, γραφικών και “ότι ούφο πετάει” με σκοπό την απόκτηση της εξουσίας. Από την άλλη πλευρά την λεγόμενη “αριστερά” είναι πλέον στον κολοφώνα της η δημαγωγία, ο λαϊκισμός με την ηγεσία του να ασελγεί ανέξοδα στα αντιδραστικά στείρα αντανακλαστικά του μέσου πολίτη λόγω της οικονομικής κρίσης. Οι ναζιστικές εξάρσεις μέσω Χρυσής Αυγής ή σοβιετικού τύπου απολιθώματα δήθεν κομουνιστικού ΚΕ αποτελούν απλά το κωμικοτραγικό πολιτικό ντεκόρ του προεκλογικού σκηνικού. Επίσης η συμπεριφορά της ελληνικής κοινωνίας αποδεικνύει την ανευθυνότητα του μέσου Έλληνα πολίτη που έχει διαπαιδαγωγηθεί για πολλά χρόνια ανάλογα, και είναι κάτι που απεικονίζεται “φυσιολογικά” στο πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα».

Και επίσης: «Χρειάζεται πρώτα ριζική αναδιάρθρωση του κράτους και μετά ανάπτυξη, πράγμα που με την παρούσα πολιτική κατάσταση και το υπάρχον κομματικό κατεστημένο δεν μπορεί να υπάρξει».

Υποστηρίζουν επίσης ότι το «ευρωπαϊκό συσσίτιο» θα είναι η οικονομική συνεισφορά από την Ευρωπαϊκή Ένωση το επόμενο διάστημα, «αφού έχει να κάνει μεταξύ άλλων με ανίκανο κράτος, με ανειδίκευτο προσωπικό, αλλά το χειρότερο, ανεπίδεκτο μαθήσεως πολίτη-κράτος εδώ και χρόνια για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις».

Επομένως, το «Ουράνιο Τόξο» μας καλεί να μην επιλέξουμε τίποτε από τα παραπάνω.

Οπότε, τι μένει; Μα η «Δράση-Δημιουργία Ξανά», που διαθέτει ανθρώπους «με πραγματικές δουλειές» και «εξειδικευμένους», ενώ συμβαίνει να είναι και «ενεργοί πολίτες», οι οποίοι επιθυμούν «ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις».

Κοντολογίς, το «Ουράνιο Τόξο» λαμβάνει μέρος στις εκλογές της 17ης Ιουνίου μέσω της «Δράση-Δημιουργία Ξανά».

Υ.Γ. Οι ανωτέρω «ενεργοί πολίτες» είναι πράγματι πολύ… ενεργοί. Τόσο, που πολλοί απ’ αυτούς έχουν εισπράξει διάφορα ποσά από το Κράτος, ως στελέχη διαφόρων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων – και επομένως κ. Τζήμερε μην βγάζετε την ουρά σας από το γενικό φαγοπότι, παριστάνοντας πως ουδεμία σχέση έχετε με το Κράτος.

Η ίδια η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας καθηγήτρια Οικονομικών Αντιγόνη Λυμπεράκη, δηλώνει «ακτιβίστρια» της Action Aid, ενώ φιγουράρει και στη λίστα της ΜΚΟ «Πολίτες του Κόσμου – Ένωση για τον Πολιτισμό και την Ανάπτυξη».

Ο τρίτος του ψηφοδελτίου Επικρατείας, Φ. Δραγούμης, είναι επικεφαλής και ιδρυτικό μέλος της ΜΚΟ «Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων – Αίγινα», ο Γρ. Βαλλιανάτος είναι ηγετικό στέλεχος (μαζί με τον Παναγιώτη Δημητρά, ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ομάδας για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων το 1992 και του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) το 1993), της ΜΚΟ «Εταιρεία Επικοινωνιακής και Πολιτικής Έρευνας» και ο Δ. Γουσέτης είναι ιδρυτικό μέλος της ΜΚΟ «Πολίτες σε Δράση».

Ηρεμήστε, λοιπόν, και κατεβάστε τους τόνους κύριοι παντογνώστες της Δράση-Δημιουργία Ξανά. Και κυρίως πείτε μας αν υιοθετείτε τις απόψεις περί ύπαρξης «μακεδονικής ταυτότητας».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More