ΕΛΛΑΔΑ

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ


Την πάγια θέση της Τουρκίας σύμφωνα με την οποία δεν υπήρξε η γενοκτονία των Ποντίων, με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για την ημέρα ανά τον ελληνισμό, επανέλαβε μέσα από ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται και φέτος στην Ελλάδας με αφορμή την “δήθεν” ημέρα μνήμης των Ποντίων, στηρίζονται σε ισχυρισμούς που δε συμβαδίζουν με την ιστορική πραγματικότητα και σε ηθικώς προβληματική στάση που στερείται επιστημονικής βάσης».

«Καταδικάζουμε και αρνούμαστε την αντίληψη αυτή», αναφέρεται στην ανακοίνωση η οποία καταλήγει: «Τέτοιες πρωτοβουλίες, προκαλούν βλάβη στις προσπάθειες για την ανάπτυξη των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού λαού».

Άμεση ήταν η αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών μέσω του εκπροσώπου του, Γρηγόρη Δελαβέκουρα, ο οποίος τόνισε πως: «στις 19 Μαΐου οι Έλληνες τιμούν τη μνήμη των αδελφών τους, που μαρτύρησαν στον Πόντο. Η ιστορία δεν παραγράφεται, ούτε ξαναγράφεται με ανακοινώσεις. Απαιτεί σεβασμό, ώστε να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε μέλλον ειρήνης».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More