ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Η ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ


Η μακραίωνη στρατιωτική ιστορία της Ελλας αλλά και το γεγονός ότι οι απόφοιτοι της ΣΣΕ όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν εξελιχθεί μόνο σε στρατιώτικους αλλά και σε διακεκριμένους επιστήμονες, συγγραφείς, μηχανικούς και καθηγητές δεν αφήνουν περιθώρια έκπληξης για... την επιλογή της σχολής, σύμφωνα με τους συγγραφείς της λίστας οι οποίοι τονίζουν ότι είναι λογικό η Ελλας να υπερηφανεύεται για την στρατιωτική της δύναμη.


Σε μια εποχή απαξίωσης της «εφαρμοσμένης» πολιτικής και των εκφραστών της, αλλά και κάθετης πτώσης του επιπέδου των ελληνικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, έρχεται μια μεγάλη διεθνή διάκριση για την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ).

Περιελήφθη μέσα στα κορυφαία στρατιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα του πλανήτη, βάσει του επιπέδου των σπουδών, των καθηγητών, της διδακτέας ύλης και κυρίως του επιπέδου των σπουδαστών, των μελλοντικών ηγετών του Ελληνικού Στρατού.

Η κατάταξη μέσα στο «top 10» των στρατιωτικών Σχολών όλου του κόσμου της «μήτρας Ελλήνων ηγετών»,
που αποτελεί από το 1828 σε όλα τα πεδία της στρατιωτικής, κοινωνικής, αλλά και πολιτικής ζωής της Ελλάδας έγινε με επί τόπου διερεύνηση των δυνατοτήτων της σχολής από στελέχη της ηλεκτρονικής «Βίβλου»
της παγκόσμιας εκπαίδευσης του www.onlinecollege.org κατέταξε τη σχολή ως τη δέκατη καλύτερη στον κόσμο, αναφερόμενη στην μεγάλη στρατιωτική Ιστορία της Ελλάδας (η ΣΣΕ ιδρύθηκε το 1828).

Όπως αναφέρεται σχετικά στην έρευνα «Υπάρχουν πολλές στρατιωτικές ακαδημίες στον κόσμο, αλλά ορισμένες πραγματικά ξεχωρίζουν και μία από αυτές είναι η ελληνική στρατιωτική ακαδημία»

Όλα αυτά έρχονται σε μία στιγμή που η ΣΣΕ δέχθηκε οργανωμένα πλήγματα από θεσμικούς και εξωθεσμικούς κορυφαίους παράγοντες του δημόσιου βίου της χώρας, ενώ και η ίδια η τριτοβάθμια εκπαίδευση βιώνει την απόλυτη παρακμή σε όλα τα επίπεδα,χωρίς να συγκινηθεί ιδιαίτερα κανένας από τους πολιτικούς μας ταγούς...

Να σημειώσουμε βέβαια ότι και η ΣΣΕ, όπως και όλη η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ανυπαρξίας οικονομικών πόρων που έχουν οδηγήσει ακόμα και στην μείωση του αριθμού των εισακτέων σπουδαστών.

Ενώ με μια κακώς εννοούμενη φιλοσοφία «διεύρυνσης» του μαθησιακού αντικειμένου,πλέον πολύτιμες διδακτικές ώρες αφιερώνονται σε οτιδήποτε άλλο πέρα από την στρατιωτική επιστήμη…

Αυτή είναι η λίστα με τις σχολές που σύμφωνα με την ιστοσελίδα παράγουν σήμερα τους καλύτερους και πιο διακεκριμένους αξιωματικούς:

1. United states military academywest point,
2. new yorkunited states naval academy annapolis,
3. marylandroyal air force college cranwell,
4. sleaford, united kingdomroyal military academy sandhurst,
5. camberley, united kingdomthe special military school of saint-cyr,
6. coetquidan, francepla national defense university, beijing, china.
7. general staff academy, moscow, russianational defense
8. academy of japan, yokosuka, japansouth african military academy, thaba tswana,
9. south africahellenic military academy,
10. vari, greece

Σε μια εποχή που τα πάντα δείχνουν να καταρρέουν στη χώρα μας, βρίσκεται μια στρατιωτική σχολή που διασώζει, το γόητρο της χώρας.

Η ΣΣΕ, το αρχαιότερο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Χώρας, συνεχίζει μια ένδοξη πορεία, αποτελώντας και σήμερα υπόδειγμα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More