ΕΛΛΑΔΑ

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΜΑΚΕΛΕΙΟ


ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΠΕΡΙ ΜΑΚΕΛΕΙΟΥ.
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΡΙΕ ΛΟΒΕΡΔΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΑΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΛΑΘΗ ΕΓΙΝΑΝ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ Η ΜΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ; Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΡΙΕ ΛΟΒΕΡΔΟ ΖΗΤΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.
ΟΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ,ΟΠΟΙΟΣ ΕΚΛΕΨΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ,ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΝΗΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

«Όποιος επιχειρήσει να πειράξει τον Γ. Παπανδρέου, θα μετατρέψει τη χώρα σε μακελειό», τόνισε ο κ. Λοβέρδος, σχολιάζοντας την διαβίβαση της δικογραφίας για το έλλειμμα του 2009 στη Βουλή. «Όποιος επιχειρήσει πολιτικά να τον προσβάλλει για την πολιτική του, η χώρα θα αλλάξει πορεία. Από εκεί που πηγαίνει να μην γονατίσει, θα γίνει μακελειό», εκτίμησε.

Πάντως, ο κ. Λοβέρδος παραδέχθηκε ότι η δημαγωγία του ΠΑΣΟΚ κατά την προεκλογική περίοδο προκάλεσε καθυστερήσεις στη λήψη αποφάσεων και επέφερε λάθη, καθώς η κυβέρνηση Παπανδρέου, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, υιοθέτησε μια επιδοματική πολιτική.

«Έπρεπε να έχουμε αποφασίσει πολύ πιο σκληρές πολιτικές», επεσήμανε, προσθέτοντας ότι οι όποιες πολιτικές παροχές θα έπρεπε να δοθούν σε σύνδεση με τη μείωση της σπατάλης του κράτους.

Επίσης, άσκησε κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση για την έλλειψη αναπτυξιακής πολιτικής, μη άρση γραφειοκρατικών εμποδίων σε πέντε κρίσιμους τομείς. «Δεν υπήρχε αντίβαρο στις υφεσιακές πολιτικές», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο Μνημόνιο, ο κ. Λοβέρδος υπενθύμισε ότι η κατάρτιση του κειμένου χρειάστηκε να γίνει εντός λίγων ημερών και υπό το βάρος μιας επικείμενης πτώχευσης. «Αν η χώρα πήγαινε στη δραχμή, δεν θα είχαμε να φάμε», ανέφερε.

Ωστόσο, υπενθύμισε ότι «η αναπτυξιακή πολιτική είναι δικό μας θέμα και όχι του μνημονίου», ενώ υπογράμμισε ότι η νέα δανειακή σύμβαση θα πρέπει να εμπεριέχει θεσμικές και διαρθρωτικές αλλαγές που οδηγούν στην ανάπτυξη.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More