ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΑΞΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ


Για μια ακόμη φορά απαξιώνεται η κοιτίδα και το λίκνο του Ολυμπισμού και ο ρόλος της, ως Παγκόσμιας Ολυμπιακής πόλης. Αυτή τη φορά με τον αποκλεισμό της Ολυμπίας από την διαδικασία τελετής της αφής της φλόγας, ενόψη των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων Νέων.
Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας απόλυτα δικαιολογημένα διαμαρτυρήθηκε και αποφάσισε να μην εκπροσωπηθεί στην τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας για τους 1ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που θα πραγματοποιηθούν στο Ινσμπουργκ της Αυστρίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε να εκφράσει έντονα την αντίθεσή του στην νέα υποβάθμιση του συμβόλου της Ολυμπιακής φλόγας, αφού αποκόβεται από τον τόπο των Αγώνων και την γενέτειρα των πανανθρώπινων ιδανικών, αλλά και να αποφευχθεί στο μέλλον κάποια ανάλογη απόφαση.
Είναι όμως ανάγκη να επισημάνουμε ότι η υποβάθμιση αυτή δεν αφορά μόνο την Αρχαία Ολυμπία, αλλά ολόκληρο το νομό Ηλείας και έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων απαξιωτικών ενεργειών. Γι' αυτό η αντίδραση θα πρέπει να είναι από όλους τους φορείς και πολίτες του Νομού καθολική και έντονη.
Άλλωστε μπορεί σήμερα η ενέργεια αυτή να αφορά τους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες νέων, αλλά τίποτα δεν αποκλείει μια ανάλογη ενέργεια για τους κανονικούς Ολυμπιακούς αγώνες.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More