ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ


Η Χώρα μας βιώνει μια από τις χειρότερες οικονομικές κρίσεις, που τις προκάλεσε το υπάρχον πολιτικό προσωπικό και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διογκώνει τα ελλείμματα με νέα διοικητικά συμβούλια στους δημόσιους οργανισμούς.

Η αρχική στόχευση ήταν να συγχωνευθούν η ΔΕΘ με τη HELEXPO. Να δημιουργηθεί ένα ευέλικτο διοικητικό συμβούλιο που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με το «επιχειρείν», με τις οικονομικές συνεργασίες με τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και με τον καθορισμό της εκθεσιακής στρατηγικής, έτσι ώστε να προκύψουν έσοδα για την πατρίδα μας.

Όμως την προηγούμενη εβδομάδα ο Υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε το νέο Δ.Σ της ΔΕΘ, επιβαρύνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό με νέους υψηλούς μισθούς και βυθίζοντας τη ΔΕΘ ακόμη πιο χαμηλά.

Πρότεινα τη συγχώνευση των δύο εταιρειών για να πετύχουμε ευελιξία κινήσεων και έσοδα. Επιμένω στο να παραμείνει η έκθεση στο σημείο που βρίσκεται και μέσω ΣΔΙΤ να προχωρήσουμε στην ανακαίνιση των περιπτέρων και στη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου εκθεσιακού κέντρου-ξενοδοχείου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας, με τη συμμετοχή ιδιωτών, για να μη χρεωθεί το κράτος με δαπάνες που δεν μπορεί να πληρώσει.

Όμως η ανίκανη κυβέρνηση, ακολουθώντας παλαιοκομματικές λογικές, δημιούργησε νέα σχήματα, που θα επιβραδύνουν τις εξελίξεις και θα αυξήσουν τις δαπάνες! Το σπάταλο κράτος κόβει μισθούς και συντάξεις.

Η Έκθεση θα μπορούσε να είναι κόμβος οικονομικής και πολιτιστικής συνεργασίας κρατών απ’ όλο τον κόσμο, αλλά κυρίως της Ν.Α. Ευρώπης.

Οι προηγούμενες διοικήσεις αναλώθηκαν στις παράλληλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και αγνόησαν την επιχειρηματικότητα και την οικονομική συνεργασία, που θα έδιναν ώθηση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σήμερα γινόμαστε θεατές μιας ίδιας τραγικής εξέλιξης, που θα οδηγήσει σε συγκρούσεις μεταξύ ΔΕΘ και HELEXPO και απλά θα εξυπηρετήσει ισορροπίες και κομματικές εντολές.

Η χρεοκοπημένη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει ίχνος πατριωτικής λογικής και δεν έχει αντιληφθεί την οικονομική στενότητα των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Η ΔΕΘ αποτελούσε μια τελευταία ευκαιρία οικονομικής ανάκαμψης, αλλά θυσιάστηκε στο βωμό των μικροσυμφερόντων.

Αλλαγή πλεύσης άμεσα για να περισώσουμε ότι θα απομείνει από το ξεπούλημα του ΠΑΣΟΚ.

Η ΔΕΘ ανήκει στη Θεσσαλονίκη και η πόλη προσδοκά πολλαπλά οφέλη από μία ενισχυμένη και αναβαθμισμένη έκθεση.

Σύγχρονη ΔΕΘ- Ευρωπαϊκή Θεσσαλονίκη.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More