ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΤΗΛΕΜΕΤΑΦΟΡΑ


Ερευνητές από την Ιαπωνία και την Αυστραλία κατάφεραν να κάνουν τηλεμεταφορά. Είμαστε τώρα πολύ κοντά σε ένα μέλλον όπου οι κβαντικοί υπολογιστές θα αντικαταστήσουν τους κλασσικούς σημερινους.

Αυτό που έχουν καταφέρει είναι να τηλεμεταφέρουν ένα πολύπλοκο σύνολο κβαντικών πληροφοριών που υπήρχαν σε μια παράλληλη κατάσταση, κάτι που σημαίνει ότι υπήρχαν σε δύο διαφορετικά μέρη ταυτόχρονα. Αυτό είναι ουσιαστικά το ίδιο με τη μεταβίβαση πληροφοριών, όταν τα δεδομένα είναι ταυτόχρονα 1 και 0. Το σημαντικό στην υπόθεση είναι ότι η μεταβίβαση ήταν γρήγορη και δεν χάθηκε κανένα στοιχείο, σε αντίθεση με το παρελθόν.

Η σημαντική ανακάλυψη έκανε τους επιστήμονες να ξεσπάσουν σε πανηγυρισμούς. Όπως ήδη γνωρίζουμε, η μεταβίβαση κβαντικών αντικειμένων μέσα σε έναν υπολογιστή ή μέσω ενός δικτύου είναι εκθετικά γρηγορότερα από την κλασική πληροφορική. Με αργά αλλά σταθερά βήματα η μέρα που θα τηλεμεταφερόμαστε θα έρθει..ή οί αρχαίοι μας πρόγονοι γνώριζαν πολύ περισσότερα από ότι τώρα γιά τίς πύλες τού κόσμου καί τήν μεταφορά τους;

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More