ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΛΑΜΠ


Προ 42 ετών δημιουργήθηκε το «κλάμπ της Ρώμης» για να «μελετήσει» την εξέλιξη του πληθυσμού της γης και συμμετείχαν σε αυτό, επιστήμονες, βιομήχανοι, πολιτικοί και αρκετοί νομπελίστες.

Ολοι αυτοί τότε, προειδοποιούσαν για τις αρνητικές επιπτώσεις από την «υπερβολική» αύξηση του πληθυσμού, στην γη. Εκτοτε, με την πολιτική από την μια πλευρά, του «ενός παιδιού» στην Κίνα, από την άλλη, με την δραματική μείωση των γεννήσεων στον δυτικό κόσμο, η κατάσταση «βελτιώθηκε», αλλά παραμένουν σοβαρότατα προβλήματα σε αρκετές περιοχές, που απέτυχαν οι πολιτικές «συγκρατήσεως», όπως στην Ινδία και την Αφρική.

Η μόνη ήπειρος κατά τον ΟΗΕ, που θα παρουσιάζει μείωση πληθυσμού έως το 2050, θα είναι η Ευρώπη, αφού σε πολλές δυτικές χώρες την τελευταία δεκαετίες, παρατηρείται ανησυχητική μείωση πληθυσμού, έτσι που ορισμένες εξ αυτών, έλαβαν πολυεπίπεδα μέτρα, ενισχύοντας τον οικογενειακό προγραμματισμό, σαν την Γαλλία, τις Σκανδιναβικές χώρες, την Ρωσία και τις ΗΠΑ.

Από τις χώρες αυτές, η μείωση του πληθυσμού στα κράτη της Νοτίου Ευρώπης, Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα, είναι ακόμη μεγαλύτερη! Με βάση στοιχεία του ΟΗΕ, αλλά και του Ινστιτούτου “Max Plank» της Γερμανίας, για τις νοτιοευρωπαϊκές χώρες, εδώ και 15 έτη, οι γεννήσεις είναι λιγότερες από τους θανάτους! Αντιστοιχούν σε κάθε μια γυναίκα 1,3 γεννήσεις παιδιών, γεγονός που οδηγεί σε μείωση πληθυσμού.

Αν συνεχιστεί σταθερός ο προαναφερόμενος ρυθμός, προβλέπεται τεράστια μείωση των αντιστοίχων γηγενών πληθυσμών, έως το τέλος του αιώνος αυτού, δηλαδή, σε 90 έτη, οι πληθυσμοί της Νοτίου Ευρώπης, θα μειωθούν κατά 83%!

Οσον αφορά την χώρα μας, οι συνεχόμενες αυτές μειώσεις σημαίνουν πως, στο 2100, ο πληθυσμός της Ελλάδος, θα είναι περίπου 2.000.000 μόλις (!) χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η ήδη αρνητική επίπτωση μεταναστεύσεως (πάλι) των Ελλήνων, λόγω της οικονομικής κρίσεως.

Ο συνολικός πληθυσμός υπολογίζεται στα τέλη του αιώνος σε 15 εκατ. αλλά οι αλλογενείς κάτοικοι στην χώρα μας, θα αποτελούν το 85% του πληθυσμού της χώρας! Αναφέρεται τέλος ότι, σε 30-40 έτη, θα έχει πληγεί ανεπανορθώτως η ελληνική οικογένεια.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More