ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΛΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ........ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΛΑΒΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΟ
ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ( ΒΑΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ) ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΜΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΛΟΙ ΜΑΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ
ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΑΡΑ ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΛΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ
Η σημασία που έχουν οι σχέσεις καλής γειτονίας στη διαδικασία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ τονίζεται στην έκθεση προόδου του 2010 για τα Σκόπια, η οποία συζητήθηκε σήμερα στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Η έκθεση καλεί τις κυβερνήσεις να αποφεύγουν χειρονομίες που θα μπορούσαν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις , ενώ προτρέπει τους...

πρωθυπουργούς των Σκοπίων και της Ελλάδας να επιδείξουν πολιτικό θάρρος και προθυμία για συμβιβασμό και να βρουν μία λύση ικανοποιητική και για τις δύο πλευρές.
Ακόμη, στην έκθεση για τα Σκόπια επισημαίνεται ότι υπάρχουν διμερή ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν από τα ενδιαφερόμενα μέρη σε πνεύμα καλής γειτονίας.
Επίσης, ο συντάκτης της έκθεσης απευθύνει έκκληση σε όλους τους βασικούς παράγοντες να δείξουν υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα για την επίλυση όλων των ζητημάτων που εκκρεμούν, τα οποία όχι μόνο παρεμποδίζουν την ενταξιακή διαδικασία της υποψήφιας χώρας, αλλά και έχουν αντίκτυπο στις διεθνοτικές σχέσεις, την οικονομία και την περιφερειακή σταθερότητα.
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός εξωτερικών των Σκοπίων, Αντόνιο Μιλόσοσκι δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ότι η διαδικασία προσφυγής της χώρας του στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης κατά της Ελλάδας δεν συνδέεται με την παράλληλη διαδικασία που εξελίσσεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και η οποία αποσκοπεί στην επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More