ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΙΣΤΑΜΕ: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ


Η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας που πρότεινε η τρόικα και...



προκάλεσε την ιερή αγανάκτηση ακόμη και των πιο θερμών υποστηρικτών της αναγκαιότητας του μνημονίου έχει κάποιες ιδιαίτερες πτυχές που προετοιμάζονται εδώ και μήνες. Όπως για παράδειγμα η πώληση 598 νησιών και βραχονησίδων όπως αποκαλύπτεται από ειδική μελέτη που έχει εκπονήσει από το Νοέμβριο του 2010 το Ίδρυμα "Ανδρέας Παπανδρέου" ΙΣΤΑΜΕ.
Στην μελέτη με τίτλο "Το πολυσύνθετο πρόβλημα της αξιοποίησης της Δημόσιας περιουσίας" ο συγγραφέας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι "η Κ.Ε.Δ. διαθέτει σήμερα προς διαχείριση στο χαρτοφυλάκιό της περίπου 598 νησιά πλήρους κυριότητας, ποικίλων μεγεθών, από λίγα στρέμματα έως εκατοντάδες στρέμματα. Πέραν από ένα μικρό αριθμό αυτών που είναι ήδη παραχωρημένα και αξιοποιούνται για εθνικούς σκοπούς, η υπολειπόμενη μεγάλη πλειοψηφία των εν λόγω νήσων δύναται να αξιοποιηθεί».
Ερωτηματικά προκαλεί πάντως η σπουδή πολλών κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών να διαψεύδουν κατηγορηματικά δημοσιεύματα τόσο του βρετανικού όσο και του γερμανικού τύπου που κατά καιρούς κάνουν λόγο για ξεπούλημα ελληνικών νησιών, την ώρα που πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ είναι ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ.Ηλίας Μόσιαλος και στην στην θέση του αντιπροέδρου του Ιδρύματος που εκπόνησε την μελέτη για την εκποίηση των νησίδων ο κ.Νίκος Παπανδρέου.
Μάλιστα ο αδελφός του Πρωθυπουργού δεν είναι η πρώτη φορά που εμπλέκεται σε θέματα επενδύσεων αφού λόγω της θέσης του στο ΙΣΤΑΜΕ δικαιολογεί και την συμμετοχή του σε πολλές κυβερνητικές αποστολές στο εξωτερικό με θέμα την προσέλκυση αγοραστών κυρίως από αραβικές χώρες για την περιοχή του Ελληνικού.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More