ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

ΟΤΑΝ ΟΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


Να σκληρύνει η στάση της κυβέρνησης κατά της λαθρομετανάστευσης θέλουν οι πολίτες σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που δημοσιεύει ο κυριακάτικος Τύπος.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Καθημερινής από την Public Issue, ποσοστό 39% συμφωνούν με την περίφραξη των συνόρων στον Έβρο, ποσοστό 20% “μάλλον συμφωνούν”, ποσοστό 21% “σίγουρα διαφωνούν” και ποσοστό 7% “μάλλον διαφωνούν”.

Υπέρ του φράκτη εμφανίζονται το 51% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, το 37% της ΝΔ και ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους των κομμάτων της Αριστεράς.

Σε ερώτηση για το πόσο ενημερωμένοι είναι για το τι προβλέπει ακριβώς αυτό το σχέδιο, “πολύ ενημερωμένοι” είναι μόνο 10%, “αρκετά” είναι 41%, “όχι και τόσο” ενημερωμένοι δηλώνει το 30% και 17% λένε ότι δεν είναι καθόλου ενημερωμένοι.
Όσον αφορά το πόσο αποτελεσματικός θα είναι ο φράκτης, το 41% λένε ότι θα είναι αποτελεσματικός ενώ 20% λένε ότι τέτοια μέτρα μάλλον δεν μπορούν να ανακόψουν τη ροή και 23% λένε ότι “σίγουρα δεν μπορούν”.

Σε δημοσκόπηση του Έθνους της Κυριακής, ποσοστό 80,3% συμφωνούν με φράκτη στον Έβρο και 18,6% λένε ότι διαφωνούν. Το 89,5% λένε ναι σε απέλαση όλων των παράνομων μεταναστών, το 68,8% λένε ναι σε κέντρα κράτησης των παράνομων μεταναστών μέχρι την απέλαση και 28,2% διαφωνεί και 86,5% θέλουν επιχείρηση σκούπα στο κέντρο της Αθήνας.

Σε ανάλογη δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα το 73% των ερωτηθέντων συμφωνούν με τον φράκτη, το 18% διαφωνούν και το 9% δεν παίρνει θέση.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More