ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΙΣΡΑΗΛ-ΕΛΛΑΔΑ:ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ


ΜΕ τίτλο «Η ισραηλινή αμυντική βιομηχανία σε συνομιλίες με τον ελληνικό στρατό» δημοσιεύθηκε στην Jerusalem Ρostάρθρο του ΥaacovΚatzπου αναφέρεται στο ενδεχόμενο πραγματοποίησης συμφωνίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ που θα αφορά στην προμήθεια ισραηλινών συστημάτων για τα F-16 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας. Στο πλαίσιο της προσπάθειας βελτίωσης των σχέσεων με την Ελλάδα και δημιουργίας νέων στρατιωτικών συνεργασιών στη Μεσόγειο, ισραηλινή αντιπροσωπεία αποτελούμενη από αξιωματούχους του Υπουργείου Άμυνας και στελέχη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας επισκέφθηκε πρόσφατα την Αθήνα για να συζητήσει την πιθανότητα επίτευξης της άνωθεν συμφωνίας, η οποία τέθηκε για πρώτη φορά επί τάπητος τον περασμένο Αύγουστο, κατά την επίσημη επίσκεψη του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Ελλάδα.

Τροχοπέδη στην επίτευξη της συμφωνίας αποτελεί η κακή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ωστόσο η ισραηλινή πλευρά αναζητά δημιουργικούς τρόπους υπέρβασης του προβλήματος, που θα επιτρέψουν την πραγματοποίηση της πώλησης των συστημάτων.


Μετά την αλλαγή στάσης της Άγκυρας, η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία (ΙΑF) βρήκε νέο εταίρο στην Ελλάδα, όπως πιστοποιείται από τις τέσσερις κοινές ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν στον ελληνικό εναέριο χώρο το τελευταίο δωδεκάμηνο. Οι πλέον πρόσφατες πραγματοποιήθηκαν τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο και περιλάμβαναν μοίρες μαχητικών αεροσκαφών και επιθετικών ελικοπτέρων.
Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η ΙΑFθα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Ελλάδα ενώ ενδέχεται να διεξάγει γυμνάσια στη Βουλγαρία κατά τις αρχές του 2011.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More