ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

ΤΕΛΙΚΑ........ΧΡΩΣΤΑΜΕ Η ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ


…;Ένα μεγάλο μέρος του αποθέματος των τροφίμων, φρούτων, λαχανικών, πατατών, ελαίου, κρέατος και προϊόντων γάλακτος κατασχέθηκαν αμέσως μετά την είσοδο του στρατού κατοχής εις την Ελλάδα.
Επειδή όμως τα τρόφιμα αυτά δεν εθεωρήθησαν αρκετά κατασχέθηκαν από τις αγροτικές περιοχές ολόκληρη η παραγωγή και τα περισσότερα αγροτικά ζώα.
Οι ανωτέρω πράξεις είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατον εκ πείνης ενός μεγάλου μέρους του Ελληνικού πληθυσμού.
Εις το βιβλίο των επίσημων εγγράφων αναφέρονται υπό της Ελληνικής Κυβερνήσεως τα εξής: ΄΄Από τον Αύγουστο έως το Δεκέμβριο του 1941 κατέσχεσαν από την Ελλάδα 26.206.085.000 χρυσάς δραχμάς, δηλαδή 60% περισσότερον από το ετήσιον εισόδημα ολοκλήρου της Ελλάδος, το οποίο ήτο μόνον 23.000.000.000 και το επόμενο έτος επειδή το εισόδημα ήτο μικρότερον κατέχεσαν τα αποθέματα των Τραπεζών΄΄.

Επίσημα έγγραφα αναφέρουν ότι τη περίοδο εκείνη κατεσχέθησαν επίσης από μικρούς και μεγάλους εμπόρους της Ελλάδος τα εξής εμπορεύματα:
71.000 τόνοι κορινθιακής σταφίδας
10.000 τόνοι ελαιολάδου
1.435 τόνοι καφέ
1.143 τόνοι ζάχαρης
2.520 τόνοι ορύζης
και ένα ολόκληρο φορτηγό πλοίο πλήρες σίτου αξίας 530.000 δολλαρίων.
Οι αρχές κατοχής εξέδωσαν μεγάλη ποσότητα χαρτονομισμάτων, δημιούργησαν πληθωρισμό και ταυτόχρονα αγόρασαν χρυσά κοσμήματα, έργα τέχνης, έπιπλα, και όλα τα αντικείμενα αξίας και τα οποία τα μετέφεραν εκτός Ελλάδος.
Οι αρχές κατοχής κατέσχεσαν όλα τα υπό εξαγωγή ελληνικά εμπορεύματα και τα οποία αγόρασαν ξένοι εμπορικοί οίκοι εις τιμήν καθορισθείσαν υπό τις αρχές κατοχής. Χρήματα για τις αγορές αυτές ουδέποτε πληρώθηκαν εις την Ελλάδα διότι οι αρχές κατοχής χρησιμοποιούσαν πιστωτική οικονομική πολιτική ή τη πολιτική της ανταλλαγής. Τα προϊόντα που εισάγονταν εχρεώνοντο 200% – 500% άνω της πραγματικής αξίας τους, ενώ ταυτοχρόνων υπελόγιζαν εις βάρος της Ελλάδος και την αξία των προϊόντων που ήρχοντο εκ του εξωτερικού δια την διατροφή των δυνάμεων κατοχής. Οι αρχές κατοχής τη μέθοδο αυτή οικονομικής πολιτικής την ονόμασαν κλήρινγκ.
Σύμφωνα με ανακοινώσεις της Ανώτατης Διοίκησης των δυνάμεων κατοχής αλλά και από επίσημα έγγραφα της Ελληνικής κυβερνήσεως πληροφορούμαστε μεταξύ άλλων πως:
΄΄Τα χωρία Άνω και Κάτω Κιρτσέλιον (75 χιλιόμετρα έξωθι της Θεσσαλονίκης και εις την περιοχήν του Στριμώνος), κατεστράφησαν τελείως. Από τα 6.500 χωρία και κωμοπόλεις που αποτελείται η Κρήτη, οι δυνάμεις κατοχής κατέστρεψαν 1.600. Είκοσι τρείς Ελληνικές πόλεις υπέστησαν μεγάλες καταστροφές, ενώ οι πόλεις Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Τρίκαλα, Λάρισα και Χανιά κατεστράφησαν τελείως΄΄.
Όταν η Ελλάς κατελήφθει, το χρέος της προς τον εισβολέα ήτο 4.353.428,85 μάρκα. Την εποχή της απελευθέρωσης της Ελλάδος, το χρέος των εισβολέων προς την Ελλάδα ανήρχετο εις 264.157.574,03 μάρκα1 …;
Αν στα παραπάνω προσθέσουμε τις συνέπειες του καταστροφικού εμφυλίου που ακολούθησε, ο οποίος έγινε με την ανοχή των μεγάλων νικητριών δυνάμεων, (κατά πολλούς τον υποδαύλισαν κιόλας), τα γεγονότα της δικτατορίας των συνταγματαρχών και τη ποιότητα των πολιτικών ηγεσιών του Ελληνικού Κράτους από τα χρόνια της μεταπολίτευσης και ΄δω, εύκολα γίνεται κατανοητό γιατί τα δημόσια οικονομικά της χώρας δεν λένε ακόμα να συνέλθουν.
1. Der Nurnberger Prozess του καθηγητή δρ. Ρ.Α. Στεϊνιγκερ, εξεδόθη το έτος 1957 υπό του οίκου Rutten und Laning Berlin W8, εις τον οποίον ανήκουν τα δικαιώματα δι όλον τον κόσμον. Μετάφρασις από τα Γερμανικά Ιωάννα Μπαζίλη καθηγήτρια της Φιλολογίας σε επιμέλεια του Στέφανου Μιχαλόπουλου, διδάκτορος της Νομικής. Αποκλειστική διάθεση δια την Ελλάδα: ΄΄Ενωμένοι Εκδότες΄΄, 1960.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More