ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


“Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους τις εκκλησίες του Γαλατά και ό,τι άλλο παρανόμως μας αφαιρέθηκε”, τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, απευθυνόμενος στην ομογένεια, μετά την εκλογή νέας συντονιστικής Επιτροπής που θα διεκδικήσει την καλύτερη προώθηση των συμφερόντων της μειονότητας.

“Δεν ζητούμε τίποτε περισσότερον από αυτά που μας ανήκουν. Η Μεγάλη του Γένους Σχολή δικαιώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το Πατριαρχείο μας δικαιώθηκε για το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος από το ναό των Ταξιαρχών στη Στένη χθες Τρίτη (09/11).
“Έχουμε χρέος, έχουμε ηθική υποχρέωση προς την μνήμη των Πατέρων μας οι οποίοι μας τα εκληροδότησαν όλα αυτά, να τα προστατεύσουμε, να τα διαφυλάξουμε και να τα παραδώσουμε στις γενεές που θα μας ακολουθήσουν. Ο νέος νόμος για τα ιδρύματα στην Τουρκία δεν αποκατέστησε τις αδικίες που έχουν γίνει σε σχέση με τα 'κατειλημμένα' ιδρύματα”.
Ο κ. Βαρθολομαίος υπογράμμισε ακόμη, ότι “ο αγώνας συνεχίζεται” και προσέθεσε :
“Ελπίζουμε ότι και το συντονιστικόν όργανον για τα πράγματα της Ομογενείας το οποίον απεφασίσθη να συγκροτηθεί μόλις χθες, πολύ σωστά και πολύ δίκαια, και αυτό θα βοηθήσει τις επί μέρους Κοινότητες, τα επί μέρους Ιδρύματά μας να συντονιστούν και να αγωνιστούν το ένα δίπλα στο άλλο με αλληλεγγύη, με ομόνοια, με αγάπη κάτω από τη σκέπη της Μητρός Εκκλησίας για να καταλήξουμε σε δίκαιες λύσεις”.
Τη δημιουργία του νέου συντονιστικού θεσμού αποφάσισαν ομόφωνα τα μέλη των κοινοτήτων, σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στον Αθλητικό Σύνδεσμο του Πέρα, στο δήμο Μπέγιογλου της Κωνσταντινούπολης.
Το νέο όργανο θα ονομάζεται “Σύνδεσμος Υποστήριξης Ιδρυμάτων της Ρωμαίικης Κοινότητας” και θα αποτελείται από τα μέλη των ιδρυμάτων της μειονότητας και όπως δήλωσε ο κ. Γιώργος Στεφανόπουλος, κοσμήτορας του πολυτεχνείου Ισίκ και πρόεδρος της κοινότητας της Χαλκηδόνας, “το σώμα αυτό θα συντονίσει και θα υποστηρίξει τις προσπάθειες εθελοντών που με προσωπικό κόπο προσφέρουν στην ομογένειά μας”.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More