ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ





«Δεν θα σταθούμε άφωνοι» . Αυτό το σαφές μήνυμα απέστειλε χθες ο Αρχιεπίσκοπος κ.Ιερώνυμος σε όλους όσοι διεκδικούν και προτείνουν τη μετατροπή της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών σε προαιρετική, από υποχρεωτική που είναι σήμερα.«Μας έχουν αναστατώσει όσα ακούγονται και γράφονται τον τελευταίο καιρό για τηνπροαιρετική διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών. Δεν είναι δυνατόν σε ένα τέτοιο θέμα ούτε η Διαρκής Ιερά Σύνοδοςούτε κανένας ιεράρχης να σταθούν άφωνοι»τόνισε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας σε καθηγητές και φοιτητές της Θεολογικής Σχολής της Αθήνας.

Στη συνέχεια ο κ. Ιερώνυμος αποκάλυψε στους φοιτητές ότι είχε συζήτηση για το θέμα με την υπουργό Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου , η οποία τον διαβεβαίωσε ότι προτού ληφθούν οι όποιες αποφάσεις θα υπάρξει διάλογος με όλες τις πλευρές. «Ομως εμείς», είπε ο Αρχιεπίσκοπος, «πρέπει να προετοιμαστούμε με σοβαρότητα. Να εργαστούμε και να προετοιμαστούμε ως ιεράρχες και ως θεολόγοι έχοντας συγκεκριμένες θέσεις και επιχειρήματα για το θέμα. Πρέπει να καταλήξουμε εμείς σε αυτό που θέλουμε και να το πούμε ξεκάθαρα. Εφτασε ο καιρός να δουλέψουμε συστηματικά» επισήμανε. Μάλιστα πρότεινε στους καθηγητές των θεολογικών σχολών να συμμετάσχουν σε μια ειδική συνάντηση με τα μέλη της Ιεραρχίας προκειμένου να υπάρξουν συγκεκριμένες προτάσεις εάν το υπουργείο Παιδείας προχωρήσει σε μια συζήτηση για την κατάργηση της υποχρεωτικής διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Ταυτόχρονα ο κ. Ιερώνυμος απέστειλε μηνύματα και στους επικριτές του στο εσωτερικό της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. «Πολλοί επιδιώκουν να μας παρουσιάζουν ως άφωνους. Ομως αγρυπνούμε και παρακολουθούμε σοβαρά και όπως πρέπει όλα ταθέματα» είπε χαρακτηριστικά. Αναφέρθηκε σε ανώνυμα φυλλάδια τα οποία κυκλοφορούν και οι συντάκτες τους τον επικρίνουν για τη στάση που τηρεί. «Το κήρυγμα μάς δίνει το προνόμιο να μιλάμε συνέχεια χωρίς να δεχόμαστε ερωτήσεις»τόνισε, στέλνοντας το μήνυμα στους ιεράρχες που τον επικρίνουν, καλώντας τους μάλιστα να αντιληφθούν ότι «η μάχη μας πρέπει να γίνεται συστηματικά και όχι για το “φαίνεσθαι” αλλά για το “είναι”».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More