ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.....ΠΑΡΕΛΘΟΝ


Ορθάνοιχτο παράθυρο για κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας άφησε σήμερα η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη. Συγκεκριμένα, η κ. Κατσέλη δήλωσε πως οι επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας θα μπορούν να......
υπερισχύσουν της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης και των κλαδικών συμβάσεων κατ' εξαίρεση ή σε ειδικές περιπτώσεις. Ανακοίνωσε ότι έως το τέλος του έτους, θα ενεργοποιηθεί πρόγραμμα για την επιδότηση των ανέργων με 1.000 ευρώ προκειμένου να επιμορφωθούν. Το πρόγραμμα επιδότησης των ανέργων αναμένεται να ενεργοποιηθεί έως το τέλος του χρόνου. Το υπουργείο Εργασίας, αναμένεται να παρουσιάσει άλλα τρία προγράμματα με στόχο την απορρόφηση των ανέργων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
Τον εντοπισμό 32 συνταξιούχων οι οποίοι ενώ είχαν πραγματικά εισοδήματα άνω των 200.000 ευρώ, εισέπρατταν ΕΚΑΣ, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης. Για να εξαλειφθεί το φαινόμενο, θα απαιτηθεί τροποποίηση του νόμου. Κι αυτό διότι με το ισχύον σύστημα, δεν λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα από τόκους, μερίσματα κλπ, προκειμένου να εξεταστεί αν πληρούνται ή όχι τα εισοδηματικά κριτήρια χορήγησης του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More