ΕΛΛΑΔΑ

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΩΤΙΑ



Πρωτιά στην Ιατρική Από Κύπριο φοιτητή

Tο πρώτο βραβείο σε διεθνές φοιτητικό συνέδριο βιοϊατρικών επιστημών, που διεξήχθη τον Ιούνιο στην Ολλανδία, κέρδισε ο Κύπριος φοιτητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, Αντρέας Χατζηνικολάου.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Κύπριος φοιτητής (φωτό), ο οποίος συμμετείχε σε έρευνα που διεξήχθη στο εργαστήριο Βιοτεχνολογίας και Μοριακής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, υπό την καθοδήγηση του Αναπληρωτή Καθηγητή Λεόντιου Κωστρίκη, ασχολήθηκε με νέες μοριακές μεθόδους διάγνωσης με τη χρήση μοριακών φάρων (molecular beacons) για τα βακτήρια Salmonella και Bacillus anthracis και τον ιό SARS. Η εν λόγω έρευνα διακρίθηκε στην κατηγορία Ιατρικής Μικροβιολογίας του συνεδρίου και δημοσιεύθηκε σε τρία έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, το συνέδριο «International Student Congress of Medical Sciences (ISCOMS)» συγκαταλέγεται στα πιο σπουδαία του είδους του και σε αυτό λαμβάνουν μέρος τα τελευταία 17 χρόνια πέραν των 1000 φοιτητών, από 70 και πλέον χώρες, έχοντας την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις επιστημονικές εξελίξεις σε όλες τις ειδικότητες των ιατρικών επιστημών. Το συνέδριο διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο του Groningen της Ολλανδίας και καθοδηγείται από κριτική επιτροπή διακεκριμένων καθηγητών και ερευνητών.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More