ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ; ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ


Απουσία της κυβέρνησης από την τελετή αφής των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων Νέων!

Ηχηρή απουσία της κυβέρνησης από ένα μείζον αθλητικό και πολιτισμικό γεγονός που αφορά άμεσα την Ελλάδα καταγράφηκε την Παρασκευή κατά την τελετή αφής των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων Νέων που θα πραγματοποιηθούν στην Σιγκαπούρη.
Για πρώτη φορά στα χρονικά ούτε ένα κυβερνητικό στέλεχος δεν παρέστη στην τελετή κάτι που προκάλεσε την έντονη έκπληξη του πρόεδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρόγκ.
Σημειώνεται μάλιστα, ότι την Τετάρτη ο υπουργός Αθλητισμού της Σιγκαπούρης έφθασε στην Ελλάδα για να παραστεί στην τελετή της αφής και να παραλάβει τη φλόγα, και ουδείς εκπρόσωπος της κυβέρνησης τον περίμενε…
ΑΡΑΓΕ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΥΡΙΟΙ
ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα με επιτυχία στην Αρχαία Ολυμπία η επίσημη πρόβα της τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων "Σιγκαπούρη 2010".

Παραδοσιακά, η επίσημη πρόβα είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό και ως εκ τούτου είχαν σήμερα την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν περίπου 1500 έλληνες και ξένοι τουρίστες.

Η επίσημη τελετή Αφής θα ξεκινήσει αύριο, Παρασκευή 23 Ιουλίου στις 11 το πρωί, παρουσία του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ, του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου, του Προέδρου της ΕΟΕ Σπύρου Καπράλου, του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Πάνου Μπιτσαξή, του Προέδρου της ΔΟΑ Ισίδωρου Κούβελου, του Δημάρχου Ολυμπίας Γιώργου Αηδόνη, εκπροσώπων του ελληνικού Κοινοβουλίου, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, Ολυμπιονικών κ.α..

Επίσης την τελετή Αφής θα παρακολουθήσουν δύο μορφές του παγκόσμιου αθλητισμού, οι Ολυμπιονίκες του άλματος επί κοντώ Γελένα Ισιμπάγιεβα και Σεργκέι Μπούμπκα που είναι και επίσημοι πρεσβευτές των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων Νέων "Σιγκαπούρη 2010".

Το ρόλο της Πρωθιέρειας έχει αναλάβει η Ινώ Μενεγάκη, υπεύθυνη της τελετής και χορογράφος είναι η Άρτεμις Ιγνατίου και ως πρώτος λαμπαδηδρόμος έχει επιλεγεί ο χρυσός πρωταθλητής Ευρώπης εφήβων της γυμναστικής στο τραμπολίνο Απόστολος Κουταβάς.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, στην Οργανωτική Επιτροπή της Σιγκαπούρης, που θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά στο Αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας. Το Ολυμπιακό Φως θα παραδώσει στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Μιάνγκ Ενγκί, ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης (23/7)

10:45

- Πέρας προσέλευσης επισήμων

11:00

- Έναρξη Τελετής

- Ανάκρουση Ολυμπιακού Ύμνου - Έπαρση Ολυμπιακής Σημαίας

- Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου της Σιγκαπούρης - Έπαρση Σημαίας Σιγκαπούρης

- Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου της Ελλάδας - Έπαρση Ελληνικής Σημαίας

- Χαιρετισμός Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γεωργίου ΑΗΔΟΝΗ

- Χαιρετισμός Προέδρου Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας κ. Σπύρου ΖΑΝΝΙΑ

- Χαιρετισμός Προέδρου Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρου ΚΑΠΡΑΛΟΥ

- Χαιρετισμός Προέδρου Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Δρ. Jacques ROGGE

- Χαιρετισμός του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής "Σιγκαπούρη 2010" κ.

Ser Miang NG

- Προσφορά αναμνηστικού από τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Ε. κ. Σπύρο ΚΑΠΡΑΛΟ, στον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Δρ. Ζακ Ρογκ

- Προσφορά αναμνηστικού από τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Ε. κ. Σπύρο ΚΑΠΡΑΛΟ, στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής "Σιγκαπούρη 2010", κ. Ser Miang NG

- Είσοδος περιορισμένου αριθμού προσκεκλημένων στο Ναό της Ήρας

11.30

- Τελετουργικό Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Ναό της Ήρας

- Είσοδος Πρωθιέρειας και Ιερειών με την Ολυμπιακή Φλόγα στο Αρχαίο Στάδιο

- Παράδοση της Φλόγας από την Πρωθιέρεια στον πρώτο Λαμπαδηδρόμο

- Παράδοση της Φλόγας από τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Ε. στον Πρόεδρο της Οργανωτικής

Επιτροπής "Σιγκαπούρη 2010"

12.00

Πέρας Τελετής

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More