ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΦΥΛΑΚΗ?? (6, 5 δισ. ευρώ για ελαττωματικά τανκ και F-16 )


Το ότι η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που ξοδεύει δισεκατομμύρια ευρώ για στρατιωτικό εξοπλισμό είναι κάτι που το γνωρίζουμε., Όπως και το ότι συχνά οι διπλωματικές μασ σχέσεις με Αμερική, Ισραήλ αλλά και τις ευρωπαϊκές χώρες που παράγουν εξοπλιστικά προγράμματα (Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία), εξρατούνται από τον λογαριασμό που θα κάνουμε.
Όμως σύμφωνα με το δημοσίευμα της "Real News" , πλέον αποδεικνυόμαστε και τουλάχιστον "αφελείς" σε αυτές τις συμφωνίες δισεκατομμυρίων που πληρώνει ο πολίτης, καθώς για να αγοράσουμε 170 καινούρια άρματα μάχης Leopard, πληρώσαμε 2,2 δισ. ευρώ στην γερμανική KMW, τα οποία όμως βγήκαν ελαττωματικά.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα , πήραμε και 200 μεταχειρισμένα άρματα ίδιου τύπου τανκ. Η έρευνα αγοράς και η παραγγελία έγιναν επι Άκη τσοχατζόπουλου. Η παραγγελία προχώρησε και πληρώθηκαν επί Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου, όταν και άρχισαν οι παραλαβές.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα οι αξιωματικοί με το που παρέλαβαν τα άρματα έμειναν άναυδοι. Πολλά από τα άρματα είχαν ρωγμές στην οροφή του πύργου. Η εταιρεία, αμέσως διαβεβαίωσε το ΓΕΣ οτι το συγκεκριμένο φαινόμενο δεν επηρεάζει "κατ' ουδένα λόγο τόσο την λειτουργικότητα του άρματος, πολλώ δε μάλλω την βαλλιστική του προστασία και την επιχειρησιακή του ετοιμότητα!"

Κατόπιν εμφανίστηκαν προβλήματα στα πυροβόλα των αρμάτων! Η διάβρωση στο εσωτερικό τους όπως αποκαλύπτει άλλο έγγραφο ήταν εντυπωσιακή!

Η απάντηση της εταιρείας στην αρχή ήταν οτι για την αδικαιολόγητη φθορά φταίγαμαε εμείς! Όμως όταν αποδείξαμε οτι η διάβρωση έγινε αμέσως μετά την είσοδο των αρμάτων σε ελληνικό έδαφος, η εταιρεία KMW "θυμήθηκε" οτι κάτι αντίστοιχο έγινε και σε άρματα του γερμανικού στρατού! Μέχρι σήμερα πάντως λύση δεν έχει βρεθεί.

Προβλήματα και σε F-16

Όμως προβλήματα παρουσιάστηκαν και σε αγορές αεροσκαφών τύπου F-16 . Σε νέες παραλαβές παρατηρήθηκε πρόβλημα στο σύστημα αυτοπροστασίας. Ενα σύστημα που θεωρείται φυσικά το Α και το Ω για ένα μαχητικό αεροσκάφος.

Με αυτό ο πιλότος ειδοποιεί για τις απειλές και ενεργοποιεί τα κατάλληλα όπλα για να τις αντιμετώπισε. Χωρίς αυτό στην μάχη είναι κυριολεκτικά τυφλός!

Το σύστημα ονομάζεται ASPIS II και δεν λειτούργησε ποτέ με τις προδιαγραφές που είχαμε θέσει. Η ΝΔ αφού ως αντιπολίτευση κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ πριν από το 2004, όταν έγινε κυβέρνηση αγόρασε άλλα 30 αεροσκάφη με το ίδιο ακριβώς σύστημα!

Το κάθε ένα από αυτά τα 30 κόστισε και κοστίζει 67 εκατομμύρια δολάρια. Με το που αρχίσαμε να τα παραλαμβάνουμε άρχισαν προβλήματα όπως :

- Κακοτεχνίες στην στεγανοποίηση διαφόρων δομικών τμημάτων των αεροσκαφών που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην λειτουργία των ραντάρ.

- Εισροή νερού σε κρίσιμα συστήματα των αεροσκαφών. Δηλαδή έμπαζαν νερά και έμειναν 114 μέρες καθηλωμένα για επιδιορθώσεις!

Τα προβλήματα όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα μέχρι και σήμερα δεν έχουν λυθεί... Εμείς όμως πληρώνουμε κανονικά!

Σύμφωνα με την εφημερίδα το κόστος για τα ελαττωματικά Leopard και F-16, έφθασε τα 6,5 δισ. ευρώ.

Αναφορικά με τα ελαττωματικά άρματα τύπου "Leopard" και τα "F-16" με τα προβληματικά συστήματα αυτοπροστασίας που παρέλαβε το ΥΕΘΑ, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε την Κυριακή (18/07):

«Οι νέες αποκαλύψεις, τόσο για "F-16", όσο και για τα άρματα "Leopard" νομίζω ότι δημιουργούν όλες εκείνες τις συνθήκες άμεσης επέμβασης της Πολιτείας. Περιμένω απ’ τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, πρωτοβουλίες εντός της ημέρας».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More